Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strach o život, šport je vedľajší. Víťaz Turné končí sezónu kvôli vážnemu stavu manželky

Poľský skokan na lyžiach a víťaz Turné štyroch mostíkov Dawid Kubacki kvôli vážnemu zdravotnému stavu manželky ukončil predčasne túto sezónu.

20.03.2023 21:00
Dawid Kubacki. Foto:
Dawid Kubacki patrí v súčasnosti medzi najlepších skokanov na lyžiach.
debata

Majster sveta z roku 2019 na instagramovom účte napísal, že jeho životná partnerka je v nemocnici kvôli kardiologickým problémom a lekári bojujú o jej život.

33-ročný Poliak v nedeľu nečakane odcestoval z dejiska Svetového pohára vo Vikersunde napriek tomu, že mal ešte teoretickú šancu na zisk krištáľového glóbusu. Poľský tím jeho náhlu absenciu v pretekoch zdôvodnil osobnými dôvodmi.

Börje Salming Čítajte viac Legenda trpiaca na ALS k sebe pustila novinára . Z rozhovoru trhá srdce

„Čo sa týka môjho náhleho návratu domov, dlžím vám niekoľko informácii,“ napísal v pondelok na Instagrame. „Moja žena musela ísť z kardiologických dôvodov do nemocnice. Je vo vážnom stave a lekári bojujú o jej život,“ pokračoval skokan.

K veľmi emotívnym slovám pridal fotografiu manželky s dvoma deťmi. Dcéra Maja sa pritom narodila na začiatku tohto roka v priebehu Turné štyroch mostíkov.

„Je v dobrých rukách a je to silné dievča, viem, že to zvládne. Samozrejme to pre mňa znamená koniec sezóny, ale to teraz nie je dôležité,“ uviedol držiteľ deviatich medailí z olympijských hier a majstrovstiev sve­ta.

Vzhľadom ku Kbackého absencii sa stal v nedeľu už istým víťazom Svetového pohára Nór Halvor Egner Granerud, ktorý poslal súperovi povzbudivé slová. „Buďte všetci silní. Prajme veľa šťastia a držím palce,“ uviedol v komentári vedľa príspevku. Skokanov ešte v tejto sezóne čakajú preteky v Lahti a Planici.

debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Dawid Kubacki