Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postupka nepustí. Otázka nestojí, či Vlhovej sezóna bola úspešná, ale do akej miery

Fakty sa nedajú prekrútiť. Umožňujú vybrať si tie, ktoré vašu teóriu podporujú. Nájdete aj také, ktoré ňou otrasú v základoch. Platí to aj pri hodnotení sezóny Petry Vlhovej. Bola úspešná alebo nie?

20.03.2023 12:52
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová s medailou za celkové tretie miesto vo Svetovom pohári.
debata

Piatykrát v rade sa Slovenka dostala cez tisícbodovú hranicu a zároveň medzi najlepšiu trojku celkového poradia Svetového pohára

Pred prvým ziskom veľkého krištáľového glóbusu v sezóne 2020/21 skončila v hodnotení druhá a tretia. Po najväčšom úspechu v elitnom seriáli zas druhá a tretia. Vlhová má na konte neopakovateľnú postupku, po správnosti potrebuje o rok vyhrať…

Dosiahla štvrtý najvyšší počet pódiových umiestnení v jednom ročníku (9). Natiahla sériu s aspoň jedným víťazstvom na osem sezón v rade. A to všetko po viacerých zdravotných komplikáciách.

Lucas Braathen Čítajte viac Vlhovú odsunuli súperky na štvrté miesto hodnotenia obráku. Shiffrinová ukončila sezónu víťazne

Prišli však aj momenty, kedy potvrdila kolísavú formu. Z deviatich pódiových umiestnení triumfovala len dvakrát – v slalomoch vo Flachau a v Soldeu.

Na majstrovstvá sveta do Francúzska išla s túžbou získať zlato v slalome. Viselo privysoko. Piate miesto a tiež siedme v obrovskom slalome nepotešili.

Pri životnej forme Mikaely Shiffrinovej uzavrela Liptáčka sezónu bez trofeje či cenného kovu, prvýkrát od ročníka 2017/18.

Soldeu Čítajte viac Kilde spovedal Shiffrinovú: Vrátim sa do Ameriky a toto urobím ako prvé! Vlhová sa vyjadrila k budúcnosti

Nepríjemne sa s Vlhovou zahrali aj štvorky. Na nepopulárnej priečke skončila až osemkrát, čo je jej rekord. Štyri razy nedokončila preteky Svetového pohára, čo sa jej ešte nestalo.

Bez ohľadu na to mal rok čo rok takéto konštantné výsledky zo slovenských športovcov iba Peter Sagan. Mohlo to byť lepšie, ale o zlyhaní Vlhovej nemôže byť reč. Otázka teda nestojí, či sezóna tretej najlepšej lyžiarky súčasnosti bola úspešná, ale do akej miery.

Najlepším meradlom je pohľad, ako sú na tom jej slovenskí súputníci – na lyžiach či v ďalších športoch. Tento fakt nemá pozitívnu stránku. A tá negatívna sa ukáže, keď si Vlhová povie dosť.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Anna Swennová Larssonová - Švédsko
Príjem...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2022/2023