Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ty prekliaty bastard! Nórsky suverén vyvolal svojimi gestami rozruch

Suverénnu dominanciu nad zvyškom sveta potvrdil nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö aj na záverečnom podujatí Svetového pohára na domácej trati v Holmenkollene.

20.03.2023 12:28
Johannes Thingnes Bö. Foto:
Johannes Thingnes Bö.
debata (9)

Víťaz Veľkého krištáľového glóbusu víťazil nad konkurenciou rozdielom triedy a tak si mohol dovoliť extravagantné oslavy a gestá, ktorými sa snažil uctiť si nórskeho kráľa Haralda V.

Mladší zo slávnej súrodeneckej dvojica mal po triumfoch v šprinte, stíhacích pretekoch a pretekoch s hromadným štartom možnosť niekoľkokrát sa s kráľom na štadióne stretnúť. „Teraz sa častejšie vidím s kráľom ako s vlastnou manželkou,“ uviedol 29-ročný suverén pre TV2.

Haraldovi V preukázal patričnú úctu priamo počas sobotňajších stíhacích pretekov. Tesne pred cieľom s nórskou vlajkou v ruke ukázal smerom k panovníkovi a následne sa uklonil.

„Bola to pocta nášmu kráľovi. Bol som šťastný, keď som ho už pri rozcvičke uvidel. Dúfal som, že vyhrám a budem mať možnosť sa s ním stretnúť. Je pre mňa veľký vzor a dúfam, že si závod užil,“ vyjadril sa Bö.

Ešte pred stretnutím ale zaujal nórsky biatlonista iným gestom. Pri poslednej zastávke na strelnici po štyroch trafených terčoch svoju streľbu prerušil, otočil sa k fanúšikom a prstom pri ústach ich požiadal o ticho. Až potom sklopil posledný terč.

„Wow, to je ale drzosť,“ komentoval tieto oslavné gestá jeho krajan a druhý muž celkového poradia Svetového pohára Sturla Holm Laegreid.

„Dozvedel som sa o tom, až keď som sa pozrel do spoločnej chatovacej skupiny. Tam mu jeden z tímových kolegov napísal: Ty prekliaty bastart, alebo niečo podobné. Nevedel som, o čo ide, tak som sa išiel pozrieť na televíziu. Videl som, ako utíšil publikum. A moc sa mi to páčilo,“ uviedol ďalší z Nórov Johannes Dale pre NRK.

Svetové biatlonistky ako ich nepoznáte Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aita Gasparinová - Švajčiarsko.
9 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Johannes Thingnes Bö