Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová zavelila do útoku! V prvom kole bola najrýchlejšia

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej pätnástke 1. kola sobotného finálového slalomu Svetového pohára.

18.03.2023 11:03 , aktualizované: 12:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole slalomu v Soldeu.
debata (2)

V andorrskom Soldeu viedla o 32 stotín sekundy pred Chorvátkou Leonou Popovičovou, tretia bola Švédka Anna Swennová Larssonová s mankom 56 stotín.

Držiteľka malého glóbusu a celková víťazka SP, Američanka Mikaela Shiffrinová figurovala priebežne na štvrtom mieste (+0,59).

Dvadsaťsedemročná slovenská reprezentantka otvorila preteky v hornej plochej časti držala rytmus. Aj po prechode do strminy mala plynulé oblúky a rutinérsky si poradila aj s dvoma extrémne zatvorenými bránkami.

Jubilejný 200. štart v kariére SP jej v prvej jazde vyniesol veľmi dobrú pozíciu na druhé víťazstvo sezóny, 2. kolo nasleduje o 13.30 h.

"Lyžovala som dobre. Snažila som sa využiť číslo, pretože som vedela, že sa trať bude zhoršovať. Dala som do toho všetko a počúvala som, čo mi povedali tréneri pred jazdou.

Strmé úseky mi vyšli veľmi dobre. Druhé kolo bude naozaj ťažké a bude to boj. Dám do toho maximum a uvidíme ako to dopadne," povedala Vlhová pre televíziu JOJ Šport.

odkaz
vlhova-program

Shiffrinová viedla po troch medzičasoch, na všetkých tesne. V dolnej časti však zaváhala, urobila niekoľko chýb a stratila tam viac ako sedem desatín. Prekonali ju Swennová Larssonová a Popovičová, ktorým lepšie vyšla záverečná časť prvého kola.

Viac ako sekundu stratila piata Wendy Holdenerová.

Vlhová má dobrú pozíciu dosiahnuť druhý triumf v aktuálnej sezóne SP. Doteraz jediné víťazstvo dosiahla ešte v januári v slalome v rakúskom Flachau, odvtedy nebola ani na pódiu. V tomto ročníku má na svojom konte zatiaľ osem pódiových umiestnení.

Slalom v Soldeu s víťaznou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s medailou za celkové tretie...

Aktualizujeme…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová