Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otvorená spoveď Gutovej. Veľká rivalka Vlhovej prezradila, kedy dá lyžovaniu zbohom

Od kritikov si vypočula, že mala slabú prvú polovicu sezóny, ktorá ju mala odpísať z bojov o krištáľové glóbusy. Lenže v rozhodujúcich momentoch opäť potvrdila, že patrí medzi najlepšie lyžiarky planéty.

17.03.2023 11:29
Gutová Vlhová Foto:
Súperky z lyžiarskeho svahu. Lara Gutová-Behramiová a Petra Vlhová.
debata (3)

Lara Gutová-Behramiová ovládla včerajší super G vo finále Svetového pohára v Andorre a vďaka plnému zásahu vybojovala malú guľu za disciplínu.

Pre švajčiarsku hviezdu je to štvrtý glóbus za superobrovský slalom v kariére, len legendárna nemecko-americká dvojica Katja Seizingerová, Lindsey Vonnová ich má na konte viac – po 5.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Vlhová opäť klesla a čaká ju ťažká úloha. Malý glóbus získala Gutová-Behramiová

Gutová-Behramiová nechala v cieli priechod emóciám viac, ako býva v jej prípade zvykom, a pred médiami si otvorila srdce.

„Som ohromne spokojná s tým, ako som išla. Mohla som útočiť, bol to zrejme môj najlepší super G v sezóne. Cítila som sa ako pred niekoľkými rokmi – v čase, keď som si lyžovanie skutočne užívala. Bola to zábava,“ priznala.

Predchádzajúce malé glóbusy za super G vybojovala v rokoch 2014, 2016 a 2021. V roku 2016 získala aj veľkú guľu za celkový triumf vo Svetovom pohári.

Emócie v superobrovskom slalome v Soldeu Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
 Mikaela Shiffrinová s priateľom Aleksandrom...

Zo zisku zatiaľ poslednej trofeje mala veľkú radosť.

„Niečo podobné sa mi podarilo v roku 2016, keď som v posledných pretekoch predstihla Vonnovú. Tento glóbus vystihuje aká som – nie vždy sa mi podarí, čo chcem a potom nad tým veľa premýšľam, ale v rozhodujúcich momentoch viem zapnúť naplno. To ma teší viac, ako všetko ostatné,“ vyznala sa.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Lara Gutová-Behramiová