Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po roku je späť. Ledeckej vyšli prvé preteky po zlomenine kľúčnej kosti

Rakúska snoubordistka Sabine Schöffmannová a Talian Roland Fischnaller sa stali víťazmi stredajšieho paralelného obrovského slalomu Svetového pohára v slovinskej Rogle.

15.03.2023 18:10
Ester Ledecká Foto:
Ester Ledecká na pretekoch Svetového pohára v Slovinsku.
debata

Schöffmannová triumfovala vo veľkom finále s tesným náskokom piatich stotín sekundy pred Ester Ledeckou. Trojnásobná česká olympijská víťazka nastúpila na svoje prvé preteky po takmer ročnej prestávke pre zdĺhavú liečbu zlomenej kľúčnej kosti a v kvalifikácii obsadila prvé miesto.

Ledecká naposledy súťažila na ZOH v Pekingu. V súboji o tretie miesto uspela Japonka Cubaki Mikiová, ktorá zdolala Talianku Luciu Dalmassovú.

vlhová Čítajte viac Vlhová si toho o sebe už prečítala veľa. Prečo o nej médiá píšu negatívne?

„Bola som trochu nervózna, ale to k súťaženiu patrí. Nemala som také tempo ako zvyčajne v tomto období sezóny. Nastúpila som prvýkrát po roku a cítila som sa zvláštne, ale zároveň skvele,“ povedal podľa agentúry AFP Ledecká, ktorá prehrala len vo finále:

„Žiadne prekvapenie sa nekonalo, očakávala som tesný súboj a tak to aj bolo. Myslela som si však, že vyhrám finále. Urobila som všetko, čo bolo v mojich silách. Všetky dievčatá sú rýchle, ale nebolo to prekvapenie. Som na nich pripravená a dúfam, že to bude ešte lepšie.“

00 hlavna FOTO Čítajte viac Ničili ju zranenia, zväz aj médiá. Teraz krásna Švajčiarka útočí na Vlhovú a jazdí ako za mlada

Ledecká teraz odcestuje do nemeckého Berchtesgadenu na záverečné podujatie Svetového pohára v snoubordingu. Paralelný slalom je na programe v sobotu. „Bolo to naozaj dojímavé a veľmi pekné, všetci ma prišli privítať, že som sa vrátila späť. Som naozaj vďačná za prostredie, ktoré tu máme, a za všetkých tých skvelých ľudí,“ skonštatovala česká snoubordistka.

Medzi mužmi obsadili Taliani celé pódium. Fischnaller zdolal vo finále Felicettiho o 32 stotín sekundy a pripísal si 21. víťazstvo v kariére vo SP. Na tretej priečke skončil Edwin Coratti. Slovensko malo zastúpenie len medzi mužmi. Matej Bačo však nepostúpil z dopoludňajšej kvalifikácie, keď nedokončil svoju jazdu.

Výsledky paralelného obrovského slalomu SP v Rogle:

ženy: 1. Sabine Schöffmannová (Rak.), 2. Ester Ledecká (ČR), 3. Cubaki Mikiová (Jap.)

muži: 1. Roland Fischnaller, 2. Mirko Felicetti, 3. Edwin Coratti (všetci Tal.)

Krásna švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Bola veľkým talentom, zranenia a popularita ju...
debata chyba