Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na zjazdovkách čelila aj Vlhovej. Lyžiarska nádej končí, veľký tlak ju uvrhol do depresie

Nemilosrdný kolotoč ju pohltil a z ťažkej situácie nenašla cestu von. Esther Paslierová, ktorú označovali za veľkú nádej francúzskeho lyžovania, končí kariéru. Môžu za to najmä psychické problémy.

08.03.2023 12:10
Esther Paslierová Foto:
Esther Paslierová.
debata

„Je koniec. Rozhodnutie vo mne pomaly dozrievalo niekoľko mesiacov. Stránka sa otáča, kruh sa uzavrel,“ napísala na úvod emotívneho vyhlásenia na instagrame 25-ročná Paslierová.

Priznala, že nesúhlasila s nastoleným systémom. Naznačila, že do popredia sa dostalo čo najrýchlejšie lyžovanie a ostatné šlo bokom.

odkaz
vlhova-program

„Dlhé mesiace ma to vyčerpávalo, až som skončila v depresiách. Bolo ťažké liečiť sa v 22 rokoch. Pre seba aj okolie. Vzťahy sa zhoršovali. Prijala som to s ďalšími ťažkosťami, ktoré som musela prekonať,“ pokračovala.

Všetko zlé je na niečo dobré. Paslierová tvrdí, že „výpoveď z reprezentačného tímu jej dalo príležitosť zažiť lyžovanie na vysokej úrovni, v inom prostredí a s iným typom podpory“.

Po rozlúčke s francúzskym kádrom mala podľa svojich slov oveľa vyššiu sebadôveru.

„Prinútilo ma to vyrásť – ďaleko za hranice toho, čo som si dokázala predstaviť. Zabudla som, aké dobré môžu byť preteky na lyžiach. Rozmanitosť systémov umožňujúcich lyžovanie na vysokej úrovni rozhodne odporúčam,“ doplnila.

Steven Nyman Čítajte aj Vrchol fyzického limitu. Americká hviezda sa cez víkend rozlúči s lyžovaním

Po zlepšených výsledkoch sa vrátila do národného tímu – v novej verzii. Ako sama píše – „opravená“.

„S obohateným pohľadom, silnejším zážitkom a nádejou, že alchýmia zabrala. Vytvorili sa nové pozitívne a konštruktívne väzby. Stále však zostalo veľa nedostatkov,“ upozornila.

Vášeň pre lyžovanie v nej vraj stále je, no to nestačí. „Neviem nájsť to, čo mi umožňuje lyžovať srdcom, ma maximum svojich schopností,“ zdôvodnila rozhodnutie skončiť.

Francúzsko Lyžovanie MS super-G ženy Bassinová Čítajte aj Veľká tragédia, Bassinovej švagrinú našli mŕtvu deň po 30. narodeninách. Šampiónka odletela z Nórska

Pri tridsiatke štartov vo Svetovom pohári získala body len raz – za 28. priečku v alpskej kombinácii v Crans Montane v roku 2018. Tretie miesto si vtedy vyjazdila Petra Vlhová.

V Európskom pohári zaznamenala Paslierová jedno víťazstvo a dve tretia miesta. Všetky spomínané pódiové priečky si pripísala v zjazde.

Po útrapách písala históriu. Sympatická Kajsa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Mrzelo ju, že po vážnom páde neomdlela. Po...
debata chyba
Viac na túto tému: #Esther Paslierová