Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po diskvalifikácii Rusiek majú Češky bronz zo Soči. Došlo na moje slová, tvrdí Soukalová, ktorá medailu predá

Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Eva Puskarčíková a Jitka Landová sa po deviatich rokoch dočkali bronzových medailí z olympijskej štafety v Soči.

05.03.2023 07:46
Veronika Vítková, Jitka Landová, Gabriela... Foto:
Členky českej štafety (zľava) Veronika Vítková, Jitka Landová, Gabriela Soukalová a Eva Puskarčíková po tom, čo si po deviatich rokoch prevzali bronzové medaily z olympiády v Soči.
debata (31)

Bývalé biatlonistky si ich prevzali pred zaplnenými tribúnami Nového Města na Morave, dejiska prebiehajúceho Svetového pohára. Ceremóniu sledovalo 27-tisíc divákov.

Dodatočný cenný kov získali po diskvalifikácii pôvodne druhých Rusiek pre doping. Na druhé miesto za víťazné Ukrajinky sa posunuli Nórky.

Landová pre Sport.cz uviedla, že Soukalová po pretekoch predvídala, že zo zemiakových medailí bude napokon bronz.

„Štuchla do mňa a povedala mi, že o pár rokov tu medailu budeme mať. Jej slová mi utkveli v pamäti,“ spomína Landová.

„Prišlo na moje slová,“ dala jej za pravdu bývalá dvojnásobná majsterka sveta a víťazka Svetového pohára Soukalová, ktorá medailu predá a výťažok venuje na charitu.

„Aby nezostalo len pri nej, ale mala aj nejaký presah v tom, že môže pomôcť ešte niekomu inému,“ povedala 33-ročná Soukalová.

„Ešte nemám vybraté. Mám dvoch favoritov, ale zatiaľ si to nechám pre seba,“ pokračovala Soukalová, ktorá si v Soči vybojovala aj dve striebra – v zmiešanej štafete a v pretekoch s hromadným štartom.

ČTK pripomína, že rodáčka z Jablonca nad Nisou sa charitatívnou činnosťou prezentuje dlhodobo. Pre piatimi rokmi predala zlatú medailu zo stíhacích pretekov Ruhpoldingu 2014 za 50-tisíc korún a výťažok šiel malému Maximovi, ktorý trpí metabolickou poruchou.

Okrem toho má Nadačný fond Gabi podporujúci ľudí s hendikepom a poruchami príjmu potravy.

Top sledované biatlonistky podľa počtu fanúšikov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rýchle nohy, presná muška. Najobletovanejšie...
31 debata chyba
Viac na túto tému: #Gabriela Soukalová #Veronika Vítková #Eva Puskarčíková #Jitka Landová