Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po zranení usporiadateľa nastal chaos. „Vtipné“ preteky v Aspene zrušili

Zjazd mužov Svetového pohára v Aspene nedokončili v piatok pre nepriaznivé počasie a neregulárne podmienky.

03.03.2023 21:40
Aspen, zjazd Foto: ,
Oznámenie o zrušenom zjazde v Aspene.
debata

V americkom stredisku stihlo odštartovať 24 lyžiarov, keď jury rozhodla o zrušení pretekov, informovala agentúra APA.

Na trati panovala hmla a znížená viditeľnosť, neskôr začalo snežiť a pridal sa silný vietor a organizátori nevedeli zaručiť bezpečnosť zjazdárov.

Poradie viedol v čase ukončenia pretekov Nór Adrian Smiseth Sejersted, ktorý vyrazil na trať s jednotkou a využil vtedy ešte priaznivé poveternostné podmienky.

Cornelia Hütterová Čítajte aj Prišlo to, Gutová predstihla Vlhovú. O víťazke rozhodla stotina, Shiffrinová nevyužila ani tretí pokus

Sejersted predtým nikdy nevyhral preteky SP a v zjazde nebol ani na pódiu. Po dojazde prvej sedmičky, kde bol z užšej svetovej špičky len Rakúšan Vincent Kriechmayr, zvážali približne 10 minút zo svahu na saniach zraneného usporiadateľa a medzitým sa úplne zmenila poveternostná situácia.

Zašlo slnko, zmenila sa vlhkosť vzduchu i snehu a pretekári začali dosahovať pomalšie časy. Líder klasifikácie disciplíny Nór Aleksander Aamodt Kilde (č.11) z bezchybnou jazdou zaostal za Sejerstedom o 1,63 sekundy, majster sveta Marco Odermatt zo Švajčiarska (č. 15) stratil 2,64 s.

Francúzsko Lyžovanie MS super-G ženy Bassinová Čítajte aj Veľká tragédia, Bassinovej švagrinú našli mŕtvu deň po 30. narodeninách. Šampiónka odletela z Nórska

"Od začiatku som vedel, že sa to skončilo s číslom 15. Škoda, že s úsilím, ktoré vynakladáte po celý rok, musíte jazdiť takéto vtipné preteky.

Šport sa odohráva vonku, ale ak sa niekto za týchto podmienok zraní, míňa to cieľ," kritizoval Odermatt pre SRF. Líder Svetového pohára absolvoval svoju jazdu v riskantných podmienok pri silnom vetre.

Petra Vlhová, Michal Kyselica Čítajte aj Rozišla sa s frajerom? Skončí kvôli túžbe po dieťati? Vlhová odhaľuje súkromie

Jury po 24-ke štartujúcich rozhodla, že podmienky na zjazdovke nie sú férové a rozhodla o zrušení súťaže. Výsledky by sa počítali, až keby odštartovalo aspoň 30 pretekárov.

V sobotu je v Aspene naplánovaný ďalší zjazd, v nedeľu sa má ísť super G.

Legendy ženského lyžovania po 20 rokoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Lindsey Vonnová (USA) na začiatku kariéry.
debata chyba
Viac na túto tému: #Aspen #Svetový pohár v alpskom lyžovaní