Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domáce publikum stíchlo. Desivý pád majstra sveta na mostíku v Planici

Majster sveta v letoch na lyžiach a štvornásobný olympijský medailista, Slovinec Peter Prevc, zažil hrozný pád počas tréningu na preteky na veľkom mostíku na majstrovstvách sveta v Planici.

02.03.2023 07:30
Peter Prevc Foto:
Peter Prevc.
debata

Hrozivo vyzerajúci pád sa udial počas druhej tréningovej série. Hneď po odraze stratil Prevc vo vzduchu kontrolu, pretočilo ho na chrbát na ktorý tvrdo dopadol. Pozrite si Slovincov tréningový skok:

Po nevydarenom pokuse sa Prevc kĺzal vyše sto metrov po svahu. Na pomoc mu okamžite pribehol lekársky tím a po jeho rýchlom zásahu bol okamžite prevezený do nemocnice v Ľubľane.

K zdravotnému stavu domáceho skokana na lyžiach neskôr vydala stanovisko Slovinská lyžiarska federácia. „Pri páde našťastie utrpel len zopár odrenín, ktoré mu spôsobili bolesť a menší otras mozgu. V nemocnici zostane na pozorovaní,“ informovala federácia.

Marianna Jagerčíková Čítajte viac Veľký úspech! Slovenka sa stala majsterkou sveta v novom olympijskom športe

Podrobnosti k jeho nebezpečnému pádu pridal pre slovinské médiá aj tréner reprezentácie Robert Hrgota, podľa ktorého sa Prevcovi počas letu odopla lyža. „Bol to tvrdý pád a dúfame, že bude v poriadku. Nebolo ľahké to sledovať, otočil som sa. Takéto veci na skokanskom mostíku neradi vidíte,“ uviedol Hrgota.

Vo štvrtok je na šampionáte na programe kvalifikácia v skokoch na lyžiach na veľkom mostíku a je nepravdepodobné, že v štartovej listine bude aj Slovinec.

Najkrajšie exotické lyžiarky na MS 2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Vychádzajúce hviezdičky z lyžiarsky exotických...
debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Peter Prevc #MS v Planici