Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ste hlúpy a nevzdelaný, ak ste Rus. Olympijská víťazka odmieta ísť proti krajine

Ruská olympijská šampiónka v behu na lyžiach Julia Stupakovová uviedla, že nebude súťažiť ako neutrálny športovec, ak bude musieť vyhlásiť, že je proti svojej krajine.

27.02.2023 10:00
Julia Stupakovová Foto:
Julia Stupakovová počas zimných olympijských hier v Pekingu.
debata (188)

Medzinárodný olympijský výbor pred mesiacom uviedol, že skúma možnosti účasti ruských a bieloruských športovcov na olympijských a paralympijských hrách v Paríži 2024.

„Počula som, že sa pracuje na tom, aby sme mohli štartovať pod neutrálnym statusom,“ povedala lyžiarka pre ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS.

Krištof Čítajte viac Najskôr ukrajinský, potom ruský armádny dres. Fanúšikovia sa navážajú do slovenskej hviezdy

Stupakovová povedala, že pri ponuke na neutralitu budú musieť športovci podpísať vyhlásenie. „K tomu by som chcela povedať, že nepodpíšeme žiadny papier o tom, že sme proti našej krajine. Sme unavení z porušovania našich práv a ponižovania dôstojnosti ruského športovca,“ uviedla.

Zdupľovala, že je ruskou športovkyňou a miluje a rešpektuje svoju krajinu. Stupakovová získala zlato na olympijských hrách v Pekingu v štafete na 4 × 5 km. Okrem toho je aj držiteľkou troch bronzových medailí zo ZOH v Pjongčangu 2018 a čínskej metropoly.

Malcolm Čítajte viac Putin získal dvoch olympijských víťazov. Brazílčania dostali ruské občianstvo

„Zdá sa, že ak ste Rus, tak ste hlúpy a nevzdelaný, neviete nič robiť a neviete sa správať,“ povedal Stupakovová. „Máme širokú dušu, žijeme s veľkou láskou v srdci, zbožňujeme náš šport, milujeme a sme oddaní svojej krajine," dodala s tým, že ak chcú športovcov tlačiť do politiky, tak radšej na olympiádu nepôjde.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
188 debata chyba
Viac na túto tému: #beh na lyžiach #vojna na Ukrajine #Julia Stupakovová