Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takto ste Shiffrinovú ešte nevideli! S fľašou šampanského dostala après-ski bar do varu

Na lyžiarskom sviatku vo Francúzsku zveľadila Mikaela Shiffrinová svoju medailovú zbierku z majstrovstiev sveta už na 14 medailí. So šampionátom v strediskách Courchevel a Méribel sa rozlúčila zlatom v obrovskom slalome, striebro získala v superobrovskom aj v klasickom slalome.

20.02.2023 14:28
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová so zlatou medailou z MS.
debata

V najtočivejšej disciplíne si na MS vybojovala šiestu medailu – ako prvá lyžiarka v histórii.

Na cenný kov útočila Shiffrinová aj v alpskej kombinácii, no nedokončila slalomovú časť.

„Štrnásť medailí z majstrovstiev sveta. Nemôžem tomu uveriť a zrejme nikdy ani neuverím. Striebro zo slalomu bolo po neuveriteľných dvoch týždňoch (v skutočnosti štyroch mesiacoch) skutočne špeciálne,“ zdôverila sa Američanka na sociálnych sieťach.

Petra Vlhová Čítajte aj Vlhovej nevyšiel vrchol sezóny. Z MS odchádza bez medaily, Shiffrinovú zdolal kanadský zázrak

Týmito slovami poukázala nielen na majstrovstvá, ale aj na prebiehajúcu sezónu Svetového pohára, v ktorom suverénne útočí obhajobu veľkého glóbusu. Malý za slalom, už siedmy v kariére, má istý.

„Na týchto majstrovstvách som zažila všetky emócie. Oceňujem všetky – áno, aj momenty sklamania,“ dodala a vyzdvihla aj nečakaný triumf Kanaďanky Laurence St-Germainovej v slalome či bronz Nemky Leny Dürrovej. Spomenula i Wendy Holdenerovú, ktorá po nešťastnej chybe prišla o šancu bojovať o zlato.

06. Vlhová Čítajte aj Odišla hlava, vyparil sa úsmev. Vlhová teraz musí nájsť samu seba

„Po tom všetkom, čím som si v živote prešla, som za striebro veľmi vďačná. V iné dni také šťastie nemusím mať. Som pripravená aj na to. Chcela by som sa poďakovať tímu za neskutočnú podporu,“ pokračovala 27-ročná Shiffrinová.

Na záver priznala, že sa teší na cestu domov: „Po piatich mesiacoch takmer cítim chuť domova, ale teraz je čas na oddych pred poslednými pretekmi Svetového pohára. Čaká nás toho veľa, ešte sa len rozbiehame.“

Na svojom twitteri zverejnila Shiffrinová video z bujarej oslavy na terase après-ski baru La Folie Douce. Nachádza sa presne medzi Courchevelom a Méribelom, dejiskami tohtoročných MS.

Prítomných fanúšikov dostala do varu a viacerí si jej emócie zvečnili. Tešila sa s ňou aj krajanka Nina O'Brienová, ktorá prispela k zlatu USA v tímových paralelných pretekoch:

Vlhovej slalom na MS v lyžovaní v obrazoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa na trať majstrovstiev sveta...
debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #MS v lyžovaní 2023