Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolí to. Rakúsko zažilo najhoršie MS za 85 rokov, legendu neznepokojuje len chýbajúce zlato

Tri strieborné, štyri bronzové medaily, žiadna zlatá. Rakúske lyžovanie na majstrovstvách sveta po dlhých rokoch nezískalo titul.

20.02.2023 06:51
Manuel Feller Foto: ,
Manuel Feller. Rakúšan nevyužil vedenie po 1. kole slalomu a skončil bez medaily.
debata (8)

Naposledy odchádzala táto veľmoc bez najcennejšieho kovu zo svetového šampionátu Crans-Montane v roku 1987. V medailovej bilancii skončilo Rakúsko na ôsmom mieste, tak nízko bolo naposledy v roku 1938.

ORF pripomína, že reprezentačnému tímu chýbalo aj šťastie, keďže Nina Ortliebová v zjazde stratila na prvú priečku 0,04 sekundy.

Petra Vlhová, Mauro Pini Čítajte aj Prečo Vlhová nemala na absolútnu špičku? Tréner Pini prehovoril

MS bez zlatého zárezu hrozili Rakúsku naposledy v Aare 2019, kde ich napokon zachránil Marcel Hirscher v slalome. O štyri roky to jeho krajanom nevyšlo.

V nedeľu prišli v najtočivejšej disciplíne o poslednú šancu na titul. Manuel Feller neudržal vedenie po 1. kole a klesol až na siedme miesto – za krajana Marca Schwarza, ktorý bol napokon v slalome najlepším Rakúšanom.

Henrik Kristoffersen Čítajte aj Slalom ovládol Nór Kristoffersen. Historický deň pre grécke lyžovanie

"Získali sme na sedem medailí, ale zlatá nám v zbierke chýba, a to veľmi bolí. Potešilo nás, že sa darilo ženskému tímu a najmä v rýchlostných súťažiach ukázal, čo v ňom je. Trochu nás sklamalo, že v rýchlostných disciplínach mužov to nevyšlo.

Nezískať v nich ani jednu medailu je slabý výkon. To isté platí aj pre silný tím v slalome," uviedol šéf alpského úseku Rakúskeho lyžiarskeho zväzu ÖSV Herbert Mandl.

06. Vlhová Čítajte aj Odišla hlava, vyparil sa úsmev. Vlhová teraz musí nájsť samu seba

ORF citovala aj Benjamina Raicha, celkového víťaza Svetového pohára z roku 2006 a desaťnásobného medailistu na MS.

„Ide, samozrejme, o neuspokojivý výsledok, no treba povedať, že niečo také sa môže udiať pomerne rýchlo. Viac ma znepokojuje, že sa nám nevydarili juniorské MS v St. Antone. Zväz má pred sebou veľa práce. Musíme však zostať pokojní a nakoniec to bude dobré,“ upozorňoval i upokojoval Raich.

Na výsledok vo Francúzsku reagovala aj šéfka ÖSV Roswitha Stadloberová.

„Zlé veci tam necháme, dobré si zoberieme so sebou a potom sa uvidí, čo ďalej. Sústreďujeme sa na finále Svetového pohára, uvidíme, čo z toho ešte vyťažíme,“ .

Najkrajšie exotické lyžiarky na MS 2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Vychádzajúce hviezdičky z lyžiarsky exotických...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v lyžovaní 2023