Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialkovú nepodržala streľba. Pri rozlúčke s MS s najlepším výsledkom

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková obsadila v poslednej disciplíne na MS v biatlone v Oberhofe 16. miesto. Pre Slovenku ide o najlepší výsledok na tohtoročných MS. V pretekoch s hromadným štartom minula tri z dvadsiatich terčov.

19.02.2023 15:54 , aktualizované: 16:12
Paulína Bátovská Fialková Foto:
Paulína Bátovská Fialková.
debata

Na víťaznú Hannu Obebergovú stratila Bátovská Fialková 1:26,3 min. Švédska biatlonistka si pripísala druhé zlato. V nedeľu spravila dve chyby na strelnici a do cieľa prišla v čase 36:48,0 minúty. Druhá skončila Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová (+4,8 s) a tretia finišovala Francúzka Julia Simonová (+20,8 s).

V nedeľňajších pretekoch v daždivom počasí sa v úvodnom kole nevytvorili žiadne väčšie rozdiely a na prvej ležke trafilo všetkých päť terčov až 21 z 30 pretekárok. Medzi nimi aj Bátovská Fialková, ktorá vyšla zo strelnice s desaťsekundovým mankom na prvú Linn Perssonovú, za ktorou išli Dorothea Wiererová a Anais Chevalierová-Bouchetová.

Paulína Bátovska Fialková Čítajte viac Medailové nádeje Bátovskej Fialkovej sa rozplynuli na stojke: Prišla som tam rozklepaná

Jediná Slovenka na štarte minula na druhej položke jeden terč a musela ísť na trestné kolo. Perssonová so Chevalierovou-Bouchetovou boli bezchybné, za nimi išla tretia Lisa Theresa Hauserová. Bez chyby na strelnici zostalo už len sedem biatlonistiek. Líderka celkového poradia SP i disciplíny Julia Simonová minula jeden terč na oboch položkách, ale rýchlym behom stiahla stratu a bola priebežne ôsma.

Po prvej stojke sa zoradili na čele dve Francúzky – čistá Chevalierová-Bouchetová a Simonová. Za nimi nasledovali Hanna Öbergová a Ingrid Landmark Tandrevoldová. Bátovská Fialková bola s dvoma chybami priebežne osemnásta. Po záverečnej stojke museli obe Francúzky na jedno trestné kolo, Švédka strieľala rýchlo a presne a vybehla s päťsekundovým náskokom pred Nórkou.

Bátovská Fialková Čítajte viac Bátovská Fialková bráni šampiónku: Ak niekto povie, že Vlhovej sa nedarí, vôbec sa v športe nevyzná

Simonová však strácala len osem sekúnd, okamžite sa dostala pred Tandrevoldovú a stíhala Öbergovú. Dvadsaťsedemročná Švédka si v závere prvú priečku ustrážila a v Oberhofe zaznamenal druhé zlato po vytrvalostných pretekoch. Okrem toho získala aj striebro v šprinte a bronz v štafete a stala sa najúspešnejšou biatlonistkou šampionátu.

Na svetových šampionátoch nazbierala dokopy už jedenásť medailí, tri zlaté. Simonovej na konci došli sily a pre striebro si prišla Tandrevoldová. Bátovská Fialková minula jeden terč aj na poslednej streľbe, no nakoniec sa posunula na 16. miesto so stratou 1:26,3 minúty na víťazku.

MS v Oberhofe – hromadné preteky na 12,5 km:
1. Hanna Öbergová (Švéd.) 36:48,0 min (2), 2. Ingrid Landmark Tandrevoldová (Nór.) +4,8 s (1). 3. Julia Simonová +20,8 (3), 4. Anais Chevalierová-Bouchetová (obe Fr.) +34,7 (1), 5. Markéta Davidová (ČR) +51,4 (2), 6. Karoline Knottenová (Nór.) +57,7 (1). 7. Emma Lunderová (Kan.) +57,8 (2), 8. Linn Perssonová (Švéd.) +1:00,6 (2), 9. Lisa Theresa Hauserová (Rak.) +1:01,9 (2), 10. Samuela Comolová (Tal.) +1:02,4 (0), … 16. Paulína BÁTOVSKÁ FIALKOVÁ (SR) +1:26,3 min (3)

MS v Oberhofe – medailové zrkadlo (po 12 z 12 súťažiach):
krajina zlato striebro bronz celkovo
1. Nórsko 5 5 3 13
2. Švédsko 3 3 5 11
3. Francúzsko 2 0 2 4
4. Nemecko 1 2 0 3
5. Taliansko 1 1 2 4
6. Rakúsko 0 1 0 1

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v biatlone #Paulína Bátovská Fialková