Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bö na šieste zlato nedosiahol. Triumf Francúzov, smutní Česi

Väčšinu štafetových pretekov mužov na 4x7,5 km na MS v biatlone bolo Česko na prvom mieste, napokon skončilo na nepopulárnom štvrtom mieste. O prekvapenie sa postaralo Francúzsko, ktoré vybojovalo zlato pred favorizovaným Nórskom.

18.02.2023 13:21 , aktualizované: 13:48
Germany Biathlon World Championships Foto: ,
Víťazné francúzske kvarteto v zložení zľava Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude, Emilien Jacquelin a Antonin Guigonnat.
debata

Francúzi triumfovali v zložení Antonin Guigonnat, Fabien Claude, Emilien Jacquelin a Quentin Fillon Maillet. Nóri tak neobhájili titul z roku 2021 v Pokljuke a za víťazmi zaostali o 38,9 sekundy. Bronzoví Švédi mali na nových majstrov sveta stratu 1:39,9 min.

Preteky bez účasti slovenskej štafety sa začali lámať v druhej polovici. Zo začiatku nenápadní českí reprezentanti držali krok bežecky aj strelecky s favorizovanými Francúzmi počas troch úsekov. Veľmi dobrý výkon predviedol na druhom úseku Tomáš Mikyska a na treťom Jakub Štvrtecký.

Oberhof Čítajte viac Bö píše históriu, v Oberhofe vybojoval piate zlato. Slovákov stiahli z trate

Francúz Jacquelin dokonca musel absolvovať trestné kolo a Štvrtecký vyslal finišujúceho Jonáša Marečka na záverečný úsek na vedúcej pozícii. Ten však tlak nezvládol a už na streľbe v ľahu musel podstúpiť 300 metrov navyše, keďže nesklopil dva terče.

Skúsený Quentin Fillon Maillet obe streľby zvládol, nepripustil žiadnu drámu a Česi klesli na konečné štvrté miesto. Na druhú priečku sa prebojovali napokon Nóri, ktorí nastúpili s rovnakým kvartetom, aké vybojovalo titul v Pokljuke pred dvoma rokmi (Vetle Sjästad Christiansen, Tarjei Bö, Sturla Holm Lägreid, Johannes Thingnes Bö).

Johannes Thingnes Bö Čítajte viac Nórsky Midas frustruje súperov. Rusov nechce ani vidieť

Na prvom úseku musel až päťkrát dobíjať Christiansen a Tarjei Bö vyštartoval na trať až na 12. priečke. Nórov však môže mrzieť najmä tretí úsek, na ktorom Sturla Holm Lägreid nesklopil jeden terč a pochoval nádeje na zlato. Skvelý beh a streľba Johannesa Thingnesa Böa stačili už iba na striebornú medailu.

MS v Obehofe – štafeta mužov na 4×7,5 km:
1. Francúzsko (Antonin Guigonnat, Fabien Claude, Emilien Jacquelin a Quentin Fillon Maillet) 1:21:48,8 h (1+9), 2. Nórsko (Vetle Sjästad Christiansen, Tarjei Bö, Sturla Holm Lägreid, Johannes Thingnes Bö) +38,8 s (2+14), 3. Švédsko (Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson) +1:39,9 min (1+13), 4. Česko +2:04,2 (2+10), 5. Nemecko +3:51,8 (5+8), 6. Švajčiarsko +4:08,1 (6+8), 7. Taliansko +4:22,9 (0+14), 8. Rumunsko +4:48,6 (0+13), 9. Slovinsko +4:48,7 (3+14), 10. Fínsko +5:08,8 (3+7)

Svetové biatlonistky ako ich nepoznáte Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aita Gasparinová - Švajčiarsko.
debata chyba
Viac na túto tému: #Oberhof #MS v biatlone