Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová dopláca na január, nie je úplne fit. Nemusíme to skrývať, vraví Pini

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nebola vo štvrtkovom obrovskom slalome na MS v stopercentnej forme. Vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel obsadila siedme miesto, keď si oproti prvému kolu polepšila o dve pozície.

16.02.2023 17:11
Francúzsko Lyžovanie MS obrovský slalom ženy 2.... Foto: ,
Petra Vlhová po 2. kole obrovského slalomu na MS.
debata (2)

Problémy priznal jej tréner Mauro Pini i samotná lyžiarka.

V prvom kole išla Vlhová podľa vlastných slov príliš opatrne. Na najrýchlejšiu Mikaelu Shiffrinovú z USA stratila sekundu a obsadila deviate miesto. Nakoniec poskočila o dve priečky, ale chybám sa nevyhla.

„Rozprávala som sa s trénerom, chýba nám január. Tam som bojovala aj sama so sebou a so svojím zdravím. Chýba nám to, ale tak to bohužiaľ je. Nie vždy idú veci podľa našich predstáv,“ povedala 27-ročná lyžiarka po pretekoch, ktoré boli na tohtoročných MS jej prvé.

Francúzsko Lyžovanie MS obrovský slalom ženy 2. kolo Čítajte aj Neprekročila svoj tieň. Vlhová na medailu nedosiahla, zlato aj napriek chybe berie Shiffrinová

„Povedal by som, že v tomto momente nemôže podávať maximum. Petra nie je fit a tým pádom to nie je stopercentné. Nemusíme to skrývať, pokiaľ sme na MS, musí všetko navzájom fungovať,“ priznal Pini.

Jeho zverenkyňa mala v oboch jazdách slabší druhý sektor, no v záverečnom kole stratila aj v dolnej časti trate.

„Nie je zdravá, ale urobila maximum. Videli ste to, prvých päťdesiat sekúnd to bolo v poriadku a potom jej došli sily. Pokiaľ nie je zdravá, nemôže pretekať s najlepšími troma,“ dodal tréner.

Vlhová dosiahla v „obráku“ druhý najlepší výsledok na svetovom šampionáte. Lepšia bola len pred štyrmi rokmi vo švédskom Are, kde ukoristila zlato. Kvalitnú formu pripomenul aj Pini:

„Chcel by som pripomenúť, že má výbornú sezónu. V osemnástich pretekoch bola raz mimo najlepšej sedmičky, dnes dosiahla druhý najhorší výsledok. A to bola siedma. Jej bilancia je osem pódií a sedem štvrtých miest.“

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Tvrdá rana pre domácu favoritku, zamyslená Vlhová a onemená víťazka. Pozrite si emócie z Méribelu

V sobotu čaká Slovenku slalom. V tejto disciplíne má na konte jediné tohtoročné víťazstvo vo Svetovom pohári, dva malé glóbusy a na MS jej chýba do medailovej zbierky už len zlato.

Na predošlých majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo obsadila druhé miesto so sekundovou stratou na Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú.

„Vždy máme najvyššie a najlepšie očakávania, trocha si oddýchnem, zajtra tréning a ideme na to,“ povedala Vlhová k svojmu ďalšiemu programu v Courchevel/Me­ribel. Prvé kolo slalomu je na programe v sobotu o 10.00 h, druhé o 13.30.

Obrovský slalom na MS s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Medailový ceremoniál po obrovskom slalome....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mauro Pini #MS v lyžovaní 2023