Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kamikadze topfavoritky znamenalo diskvalifikáciu, útok Američanky zmaril pád. Nečakaná víťazka plakala

Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová sa v sobotu vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel prekvapujúco stala novou majsterkou sveta v zjazde.

11.02.2023 12:25
Jasmine Fluryová Foto: ,
Jasmine Fluryová si v cieli víťazného zjazdu utierala slzy šťastia.
debata

Dvadsaťdeväťročná pretekárka zdolala o štyri stotiny sekundy Rakúšanku Ninu Ortliebovú a o dvanásť svoju krajanku Corinne Suterovú.

Pre Fluryovú je to premiérové zlato i medaila z vrcholných podujatí, na svojom konte má len jediné víťazstvo vo Svetovom pohári a dve pódiá.

Jasmine Fluryová Čítajte viac Krkolomná akrobacia, telo samý sval. Senzácia z MS zažila silný moment aj na Slovensku

V roku 2017 triumfovala v super-G v St. Moritzi a vlani bola druhá v zjazde v Garmisch-Partenkirchene.

„Neviem, čo mám povedať, je to niečo úžasné a ešte aj Corinne je bronzová. Je to neuveriteľné a ďakujem všetkým,“ povedala v cieli víťazka.

Fluryová odštartovala ako druhá a využila chladnejšie podmienky na svahu Roc de Fer.

Matej Tóth Čítajte aj Jubilant Tóth: Viem, čo Vlhová prežíva. Mňa by po zlate v Riu zdolali aj dorastenci

Aj keď nemala na žiadnom sektore najlepší čas, jej plynulá jazda najmä v strednej pasáži s dlhými oblúkmi a terénnymi nerovnosťami slávila úspech. V cieli si po priebežnej prvej pozícii utierala slzy šťastia.

Ortliebová bola najrýchlejšia v hornej pasáži, no mierne stratila práve v strednej časti a nakoniec zaostala tesne o štyri stotiny. Aj na ďalších miestach bolo poradie vyrovnané a do jednej sekundy sa zmestilo až jedenásť pretekárok.

Mikaela Shiffrinová Čítajte aj Slzy v tvári Shiffrinovej. Smútok, hnev či radosť? Američanka vysvetľovala

Jedna z najväčších favoritiek a líderka poradia disciplíny v SP Sofia Goggiová išla od úvodu agresívne, ale doplatila na svoj štýl označovaný často ako „kamikadze“. V závere neprešla bránku.

Preteky po páde nedokončila ani Američanka Breezy Johnsonová. Tá začala výborne a na prvých úsekoch mala len minimálnu stratu, no následne stratila rovnováhu.

MS v zjazdovom lyžovaní vo Francúzsku hostia strediská Méribel a Courchevel. V úvode šampionátu boli na programe kombinačné súťaže, po nich prišli na rad rýchlostné disciplíny super-G a zjazd (8. a 9. februára resp. 11. a 12. februára).

Tímová paralelná súťaž sa uskutoční v utorok 14. februára, o deň neskôr paralelnú súťaž absolvujú aj jednotlivci. Obrovské slalomy naplánovali na 16. resp. 17. februára a podujatie vyvrcholí 18. a 19. 2. slalomom žien a mužov.

Výsledky zjazdu na MS (Courchevel):

1. Jasmine Fluryová (Švaj.) 1:28,03 min, 2. Nina Ortliebová (Rak.) +0,04 s, 3. Corinne Suterová (Švaj.) +0,12, 4. Cornelia Hütterová (Rak.) +0,37, 5. Mirjam Puchnerová (Rak.) +0,37, 6. Ilka Štuhecová (Slovin.) +0,42, 6. Stephanie Venierová (Rak.) +0,57, 7. Kira Weidleová (Nem.) +0,61, 9. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,71, 10. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,84

Od ťažkých chvíľ po titul. Kto je Jasmine Fluryová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Jasmine Fluryová dosiahla v 29 rokoch svoj...
debata chyba
Viac na túto tému: #Jasmine Fluryová #MS v lyžovaní 2023