Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medailové nádeje Bátovskej Fialkovej sa rozplynuli na stojke: Prišla som tam rozklepaná

Domáca biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková získala zlato v šprinte na 7,5 km na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe.

10.02.2023 15:47
Paulína Bátovska Fialková Foto: ,
Paulína Bátovska Fialková počas šprintu v Oberhofe.
debata

V piatkových pretekoch predviedla čistú streľbu a do cieľa prišla v čase 21:19,7 minúty. Druhá skončila Hanna Öbergová so Švédska s mankom 2,2 sekundy pred krajankou Linn Perssonovou (+26,2 s). Slovenka Paulína Bátovská Fialková skončila po dvoch chybách na stojke na 25. mieste so stratou 1:34,4 minúty.

Herrmannová-Wicková si pripísala siedmu medailu zo svetových šampionátov z toho štvrtú v individuálnych disciplínach. Zlato predtým získala len v stíhačke na MS 2019 v Östersunde.

Paulína Bátovská Fialková Čítajte aj Šprint na MS v Oberhofe sme sledovali ONLINE

Do piatkových pretekov odštartovala s číslom 24 a ako jedna z mála veľkých favoritiek zvládla čisto obe streľby, pričom predviedla najrýchlejší beh zo všetkých pretekárok. Bežecky s ňou držali krok len druhá Hanna Öbergová a aj Nórky Marte Olsbuová Röiselandová s Ingrid Landmark Tandrevoldovou.

Prvá z nich však minula jeden terč a skončila štvrtá a druhá dva, čo jej stačilo len na ôsmu pozíciu. Talianka Lisa Vittozziová chybovala raz na stojke a skončila piata (+45,8), Češke Markéte Davidovej stačila čistá streľba len na šiestu pozíciu. Líderka priebežného poradia SP Julia Simonová finišovala na 10. mieste (+1:02,8/2 tr. okruhy).

Paulína Bátovská Fialková odštartovala preteky výborne. Na trať vybehla s číslom päť a prvé kolo zvládla rýchlo. Nechybovala ani na strelnici a priebežne sa zaradila na prvé miesto. Aj v druhom kole jej to bežecky išlo, no potom nezvládla stojku.

Paulína Bátovská Fialková Čítajte aj Bátovská Fialková odovzdávala ako tretia. Po nej sa začal slovenský pád

Slovenská reprezentantka minula hneď prvý terč, nenašla rytmus a ušiel jej aj štvrtý. S dvoma trestnými kolami tak nemohla počítať s miestom medzi najlepšími a nakoniec jej to stačilo na 25. pozíciu.

"Prišla som tam rozklepaná, možno som sa po nule na ležke snažila bežať trošku nad limit. A bola tam aj nervozita. Stojka mi nesadla tak ako v štafete, chyby ma veľmi mrzia. Pokazila som to.

Podmienky dnes neboli zlé, bolo trochu veternejšie a na ležke som preto strávila viac času, ale zvládla som to. V stojke však nie. Motiváciu do stíhačky nebude ťažko hľadať. Budem mať čo dobiehať a pokúsim sa dať do toho všetko," povedala Bátovská Fialková pre RTVS.

Sport Park International Galanta 2 Čítajte aj Lyžovanie ako v Dubaji. Na Slovensku vyrastie megalomanský projekt za stovky miliónov

Jej sestre Ivone nevyšla ležka, v ktorej dvakrát minula, jeden terč nesklopila ani na stojke, obsadila 47. miesto (+2:22,1 min) a predstaví sa v stíhačke.

„Škoda tej ležky. Mala som dosť silný vietor, no musím to zhodnotiť s trénermi, či to boli chyby s vetrom. Ležka mi ide, tak škoda, že som si to tam pokazila,“ povedala. Mária Remeňová skončila s dvoma chybami a mankom 3:10,4 min na 70. priečke, Júlia Machyniaková prišla do cieľa ako posledná na 95. pozícii (+5:43,6/3).

Šampionát pokračuje v sobotu šprintom mužov a v nedeľu sú na programe oba stíhacie preteky.

MS v Oberhofe – šprint žien na 7,5 km:

1. Denise Herrmannová-Wicková (Nem.) 21:19,7 min (0), 2. Hanna Öbergová +2,2 s (0), 3. Linn Perssonová (obe Švéd.) +26,2 (0), 4. Marte Olsbuová Röiselandová (Nór.) +31,3 (1), 5. Lisa Vittozziová (Tal.) +45,8 (1), 6. Markéta Davidová (ČR) +50,5 (0), 7. Sophia Schneiderová (Nem.) +57,6 (1), 8. Polona Klemenčičová (Slovin.) +58,1 (0), 9. Anna Magnussonová (Švéd.) +58,8 (0), 10. Julia Simonová (Fr.) +1:02,8 (0), … 25. Paulína BÁTOVSKÁ FIALKOVÁ +1:34,4 (2), 47. Ivona fIALKOVÁ +2:22,1 (3), 70. Mária REMEŇOVÁ +3:10,4 (2), 95. Júlia MACHYNIAKOVÁ (všetky SR) +5:43,6 (3)

Sport Park International v Galante Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia projektu Sport Park International...
debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #MS v biatlone #Paulína Bátovská Fialková