Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozivý pád na tréningu. Švajčiar v rýchlosti vyše 100 km/h vpálil do sietí

Zatiaľ čo ženy v stredu bojovali o medaile v pretekoch super G, muži mali na MS v lyžovaní tréning zjazdu. A pri jazde Švajčiara Gillesa Roulina tuhla krv v žilách.

09.02.2023 09:40
Gilles Roulin Foto:
Švajčiarsky zjazdár Gilles Roulin.
debata

Krátko za prvým medzičasom sa Švajčiar rútil na jednom z najrýchlejších úsekov zjazdovky rýchlosťou vyše 100 km/h. Náhle stratil kontrolu nad lyžami a v plnej rýchlosti vletel priamo do ochranných sietí. Pozrite si jeho pád:

Pád Gillesa Roulina počas tréningu na MS v lyžovaní.

Takmer okamžite po nebezpečne vyzerajúcom páde sa Roulin posadil, zamával smerom k fanúšikom na svahu, za čo si od nich vyslúžil potlesk. Aj jemu, aj divákom sa v tom momente určite uľavilo.

Najlepší čas v tréningu dosiahla zjazdárska jednotka tejto sezóny, Nór Aleksander Aamodt Kilde. A to napriek tomu, že posledných pár stoviek metrov jazdil vzpriamene a mával fanúšikom.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Slzy v tvári Shiffrinovej. Smútok, hnev či radosť? Američanka vysvetľovala

„Ruke sa darí veľmi dobre,“ povedal po tréningu pre médiá Kilde, ktorý si zlomil kosť počas nedávneho zjazdu v Kitzbüheli. „Cítim bolesť len pri odraze na štarte, ale dá sa to vydržať.“

Dnes môže Kilde v super G vybojovať svoju prvú medailu na tohtoročnom šampionáte. „Na MS nikdy neviete. Ale nikdy som nebol taký pripravený, ako teraz,“ dodal Kilde.

Najkrajšie pretekárky lyžiarskej histórie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia rozhodli. Pozrite si v galérii...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazd #MS v lyžovaní #Gilles Roulin