Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy v tvári Shiffrinovej. Smútok, hnev či radosť? Američanka vysvetľovala

Z vlaňajších olympijských hier odišla bez medaily. V pondelok nešťastne vypadla tri bránky pred koncom slalomu do alpskej kombinácie. Suverénka tejto sezóny Mikaela Shiffrinová prelomila smolu až ziskom striebra v super G. A to ju emočne zlomilo.

09.02.2023 07:15
Mikaela Shiffrinová Foto:
Plačúca Mikaela Shiffrinová počas rozhovoru pre ORF.
debata

Ešte v priebehu pretekov, keď nebolo isté či z toho napokon bude striebro, poskytla Shiffrinová rozhovor televízii ORF. Počas ńeho sa rozplakala.

„Som spokojná. Urobila som to najlepšie, čo som na tejto trati mohla. Dokonca som v jednej zákrute takmer vypadla,“ uviedla na úvod Američanka. Pri otázke, či si myslí, že jej to bude stačiť na medailu zalapala po dychu. „Ja len…,“ nedopovedala a zostala na chvíľu ticho.

„Si nahnevaná?“ opýtal sa Christian Diendorfer z ORF. Shiffrinová si dala dole slnečné okuliare a ukázala slzy. „Nie som nahnevaná, jasné že nie som nahnevaná,“ skonštatovala lyžiarka, ktorú očividne premohli emócie.

Elena Fanchiniová Čítajte viac Bývalá medailistka zomrela na rakovinu, mala iba 37 rokov. Shiffrinová napísala dojemnú kondolenciu

Najskôr sa zdalo, že je smutná zo striebornej pozície. A snažila sa svoje rozpoloženie vysvetliť. „Premohli ma emócie, pretože mám pocit, že by som nemala získať medailu zo super-G. Je tu toľko lyžiarok, ktoré sú naozaj silné a rýchle. Úprimne, ak dnes získam medailu…,“ nedopovedala a Diendorfer za ňu vetu na konci rozhovoru dokončil: „Dúfam, že sa tak stane.“ A stalo sa.

Petra Vlhová Čítajte viac To je taxík! Vlhovú vyzdvihol na svahu parádny tátoš, ladí formu na svetový šampionát

Po pretekoch sa svoje nejednoznačné vyjadrenia snažila uviesť na správnu mieru. „Ľudia si myslia, že asi nie som šťastná, ale som extrémne šťastná. Som aj trochu smutná, teda nie smutná. Ale poznáte to, keď plačete od šťastia? Jednoducho tomu nemôžem uveriť,“ uviedla Shiffrinová.

Nakoniec priznala, že silné emócie mohli vyvolať dojem, že sa jej druhé miesto máli. „Úprimne, je to moja chyba a je lepšie to vysvetliť,“ dodala strieborná medailistka zo super G.

Najkrajšie pretekárky lyžiarskej histórie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia rozhodli. Pozrite si v galérii...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #super G #Mikaela Shiffrinová #MS v lyžovaní