Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kombinácii zlato Pinturaulta a rakúsky súrodenecký bronz

Francúzsky lyžiar Alexis Pinturault sa stal druhýkrát v kariére majstrom sveta v kombinácii.

07.02.2023 12:59 , aktualizované: 15:39
Alexis Pinturault Foto: ,
Alexis Pinturault.
debata (4)

V pondelkovej dramatickej súťaži potešil väčšinu divákov v domácom dejisku Courchevel/Meribel, keď obhajujúceho šampióna Marca Schwarza z Rakúska zdolal o desatinu.

Bronz získal ďalší Rakúšan Raphael Haaser (+0,44 s), 24 hodín po tom, ako sa z rovnakého úspechu tešila jeho sestra Ricarda.

Shiffrin Čítajte viac Nasrdená Shiffrinová reaguje na kritiku: Z MS určite neodídem bez medaily!

Pinturault si pred Schwarzom vybudoval 6-stotinový náskok už v prvej časti, ale podstatné tiež bolo, že v superobrovskom slalome bol úplne najrýchlejší. Obaja borci jasne zdolali všetky súčasné superstar tejto disciplíny, aj keď Odermatt, Kilde i Kriechmayer si skôr skúšali kopec pred štvrtkovou špeciálnou súťažou.

Predpoludním bol na tom dobre aj Rakúšan Raphael Haaser, stratil 14 stotín, ale Francúz s Rakúšanom sú neporovnateľne lepší slalomári. V druhej časti nezaváhali, aj keď Schwarz krátko pred cieľom v zatvorenej bránke áno a to ho stálo zlato.

Obaja spolufavoriti pred pretekmi disponovali početnými radostnými skúsenosťami. Zo súťaže všestrannosti má Pinturault zlato z roku 2019 a na predchádzajúcich MS skončil druhý za Schwarzom, ktorý bol predtým bronzový.

koláž lyže Čítajte viac Fanúšikovia rozhodli. Top desiatka krásavíc lyžiarskej histórie vyčnieva nad súperkami

Francúzsky borec navyše premenil na víťazstvo aj 10 zo svojich 21 štartov v kombinačných pretekoch Svetového pohára.

Haaser, ktorého sestra Ricarda získala deň predtým v rovnakej disciplíne bronz, v super-G načrtol medailové nádeje. Nad očakávanie zašiel aj slalom, ktorý v SP nejazdí a pomohlo mu aj to, že špecialisti ako Loic Meillard a Atle Lie McGrath nedokázali v druhej časti predviesť jazdy na limite schopností.

MS 2023 – kombinácia mužov:
1. Alexis Pinturault (Fr.) 1:53,31 min, 2. Marco Schwarz (Rak.) +0,10 s, 3. Raphael Haaser (Rak.) +0,44, 4. River Radamus (USA) +0,69, 5. Atle Lie McGrath (Nór.) +0,72, 6. Loic Meillard (Švajč.) +1,20, 7. Tobias Kastlunger (Tal.) +2,99, 8. Albert Ortega (Šp.) +3,50, 9. Erik Arvidsson (USA) +4,43, 10. Ryan Cochran-Siegle (USA) +5,25

Najkrajšie pretekárky lyžiarskej histórie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia rozhodli. Pozrite si v galérii...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Alexis Pinturault #MS 2023