Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Sú Slováci zhýčkaní? Krivdia Vlhovej? Keby dnes skončila, oslavovali by sme jej úspechy

A čo rozhovor so Shiffrinovou?

S Mikaelou sme boli viackrát v príprave na Novom Zélande. Registrovala ma. Chcel som od kolegov, aby sme boli dochvíľni, pretože život takej hviezdy je presne časovo nalinajkovaný. Požiadal som kameramanov, aby prišli skôr. Všetko prebehlo hladko. Z takýchto situácií nemám stresy. Mikaela bola v pohode.

Vidieť to aj na svahu?

Aj v lyžovaní o veľa veciach rozhoduje hlava a psychika. Sama priznala, že ju má čistú po tom všetkom, čo sa jej stalo. Má príjemné emócie zo všetkého, čo robí. Hneď to vidieť.

Videli ste naživo aj výkony Vlhovej. Čo ste si všimli?

Petra má na konte 27 víťazstiev vo Svetovom pohári. Viem, aká veľká drina je udržať sa vo Svetovom pohári. Za všetkými triumfami a úspechmi musí byť veľa roboty.

Najlepšie zarábajúce lyžiarky v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Mirjam Puchnerová (Rak.) - 36 775...

Mali by sme byť na ňu hrdí – či sa jej darí alebo nie. Všetci máme horšie aj lepšie dni a chceme stavať na tých krajších. Petra má na to, aby vyhrala aj ďalšie preteky Svetového pohára.

Aj majstrovstvá sveta v slalome či obrovskom slalome?

Samozrejme, nepochybujem o tom. Po pretekoch v Špindli nebola so svojimi výkonmi spokojná, lebo vie, že má naviac. Pichla si palicu medzi lyže a spravila chybu. Tá sa niekedy nájde aj vo vašich článkoch. Iste vás zamrzí, ale hodíte to za hlavu a snažíte sa ju nabudúce nespraviť. Majstrovstvá sveta sú špecifické. Bude to nové ráno a nový deň.

Zdá sa vám, že Slováci sú zhýčkaní víťazstvami Vlhovej a keď sa jej nedarí, krivdia jej?

Keby dnes skončila s lyžovaním, tak by sme oslavovali jej úspechy. Má za sebou neuveriteľné míľniky. Výhry vo Svetovom pohári, glóbusy, zlaté medaily a zisk napríklad tej na vlaňajšej olympiáde v Pekingu – to sú neuveriteľné veci.

Spomeňme si, že aj ona kedysi získavala prvé body a postupne vyrástla. Ak skončí a napríklad Rebeka Jančová získa body za 28. miesto, ako budeme reagovať? Aj Petra od seba chce maximum. To je športová prirodzenosť. Každý jej výsledok medzi elitou je impulzom pre mládež.

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Andreas Žampa #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2022/2023 #MS v alpskom lyžovaní 2023