Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová opísala intímny moment s Vlhovou: Obdivujem ju!

Opäť jazdí tak, že súperky jej nesiahajú ani po vrchný diel lyžiarskych topánok. Mikaela Shiffrinová suverénne kráča za ziskom ďalšieho veľkého glóbusu a je aj hlavnou favoritkou blížiacich sa MS vo Francúzsku.

02.02.2023 06:01
Vlhová Shiffrinová Foto:
Rivalky, ktoré sa rešpektujú: Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
debata (11)

Minulý týždeň opäť predviedla svoje majstrovstvo v plnej paráde. Vyhrala oba obráky v Kronplatzi, v Špindlerovom Mlyne brala v slalome triumf a druhé miesto .

V priebežnej klasifikácii Svetového pohára vedie s priepastným rozdielom 731 bodov pred Petrou Vlhovou.

Práve vzťah so slovenskou rivalkou bol jednou z tém rozhovoru, ktorý Shiffrinová exkluzívne poskytla počas podujatia v Šprindlerovom Mlyne stanici ČT Sport .

odkaz
vlhova-program

„Sme s Petrou veľké rivalky, ale možno aj vďaka tomu si viac rozumieme a máme pre seba väčšie pochopenie. Bavíme sa spolu po štartoch i pri vyhláseniach víťazov,“ priznala Shiffrinová.

Súperku zo svahov označila za úprimnú osobu.

„V Kronplatzi prišla za mnou a gratulovala mi k výhram. Aj keď boli okolo kamery, bol to veľmi intímny moment. Úprimne mi blahoželala a viem, že to myslela vážne,“ pokračovala najlepšia lyžiarka súčasnosti a dodala:

„Dúfam, že keď nastane opačná situácia, bude vedieť, že i ja to myslím úprimne a že ctím jej právo na oslavy. Že ju obdivujem za to, čo dokázala.“

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová prežíva peklo aj kvôli oslave. Bolí to tak, že sa z toho môžete zblázniť

Po MS, kde bude Američanka patriť medzi kandidátky na viacero medailí, sa opäť rozbehne kolotoč Svetového pohára. Do konca sezóny zostáva pre ženy desať pretekov.

Shiffrinová má ďalšiu veľkú guľu už takmer vo vrecku a pred sebou ďalšiu métu – stať sa najúspešnejšou lyžiarkou histórie, ktorá prekoná aj absolútny mužský rekord.

Ten drží s 86 výhrami legendárny Švéd Ingemar Stenmark. Američanka, ktorá na neho stráca jediný triumf, tvrdí, že po rekordoch nikdy nebažila.

„Mojim cieľom nie je prekonávať rekordy, ale rozumiem, prečo je dôležité alebo vzrušujúce o tom hovoriť. Počas pretekov však na to nemyslím,“ prezradila.

Svetový šampionát vo francúzskom Courcheveli štartuje na budúci týždeň. Ženy čaká postupne alpská kombinácia, super G, zjazd, obrovský slalom a slalom.

Americké lyžiarske hviezdy ako ich nepoznáte Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová (v strede) a Lindsey...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie