Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prasknutie veštilo katastrofu. Pod lavínou zomrel majster sveta

Americký majster sveta v akrobatickom lyžovaní z roku 2015 Kyle Smaine zomrel v nedeľu pod lavínou v Japonsku.

31.01.2023 05:20
Kyle Smaine Foto:
Kyle Smaine.
debata (1)

O úmrtí tridsaťjedenročného bývalého šampióna v U-rampe informovala americká reprezentácia akrobatických lyžiarov na sociálnych sieťach.

Smaine bol s priateľmi na výlete vo voľnom teréne blízko lyžiarskeho strediska Cugaike v prefektúre Nagano. V regióne v predchádzajúcich dňoch silne snežilo a miestne úrady vydali varovanie pred lavínovým nebezpečenstvom.

Spolu so Smainom pod masou snehu zahynul ešte jeden človek, ďalšieho sa podarilo zachrániť.

„Počuli sme prasknutie. Potom sme si uvedomili – toto bude veľké. Začali sme utekať, no narazilo to do nás,“ povedal muž, ktorý strávil pod lavínou takmer polhodinu pre Mountain Gazette.

Volodymyr Androsčuk Čítajte viac V bojoch pri Bachmute zomrel ukrajinský desaťbojár. Mal 22 rokov

Majster sveta na U-rampe z roku 2015 sa podľa príspevku na sociálnej sieti tešil na „neuveriteľne kvalitný sneh“. Kalifornčan si posledné významné podujatie odkrútil v roku 2018.

„Verím, že dnes v noci si v mojom sne spolu zajazdíme na snehu alebo na bicykli,“ napísala na sociálnej sieti Smaineho manželka Jenna.

Dvojnásobný olympijský víťaz v akrobatickom lyžovaní na U-rampe David Wise mu venoval triumf na X Games. „Všetci sme dnes jazdili pre Kyla. Je to pre nás emotívny deň. Stratili sme priateľa,“ cituje ho The Guardian.

S aktívnou kariérou na najvyššej úrovni sa Smaine rozlúčil v januári 2018 v kalifornskom Mammoth Mountain svojim jediným víťazstvom v pretekoch Svetového pohára.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kyle Smaine