Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emotívna Shiffrinová o Špindli: Som tu šťastná, ale chýba mi otec

Špindlerov Mlyn jej prirástol k srdcu. Fenomenálna americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová práve v českom stredisku štartovala na prvých pretekoch Svetového pohára. A dnes tam môže vyrovnať historický rekord Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev v SP.

29.01.2023 07:00
Mikaela Shiffrinová Foto:
Mikaela Shiffrinová.
debata

Budú teda pre Shiffrinovú nedeľné preteky špeciálne? „Tak o tom nepremýšľam. Jednoducho sa zobudím a budem sa tešiť na preteky. A to sú tie správne pocity," uviedla pre iSport.cz víťazka sobotňajšieho slalomu.

Priznala, že v Špinlerovom Mlyne to miluje. „Je tu úžasná trať, fanúšikovia sú neuveriteľný. Mám odtiaľto skvelé spomienky. Tu som išla môj prvý závod vo Svetovom pohári, aj pred štyrmi rokmi som tu išla skvelo. Je úžasné, ako to dnes dopadlo,“ tešila sa.

1_Fanúšikovia Čítajte viac Shiffrinová sa zamilovala do Slovákov. V Česku im vystrúhala poklonu

Aj kvôli prvému štartu si spomenula na svojho nebohého otca, ktorý mal veľký vplyv na jej lyžiarsku kariéru. „Keď som tu išla po prvýkrát, bol tu so mnou. A neskôr tiež. Cítim sa šťastná, že som tu, ale zároveň cítim, že mi niečo chýba. On,“ skonštatovala Shiffrinová.

Napriek emotívnemu rozpoloženiu je v súčasnej forme Američanka takmer nezdolateľná. A neustále musí odpovedať na otázky ohľadom vyrovnania Stenmarkovho rekordu.

„Snažím sa sústrediť na všetko možné, okrem týchto čísiel. To ma znervózňuje. Musím uvažovať iba pozitívne, aj keď sa ma na to každý pýta,“ dodala lyžiarska hviezda.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #Špindlerov Mlyn