Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Česku sa jej zvykne dariť. Vlhová spoznala číslo na sobotňajší slalom

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová odštartuje do sobotného slalomu Svetového pohára v Špindlerovom Mlýne s číslom tri. Ako prvá sa na trať vydá Švédka Anna Swennová Larssonová.

27.01.2023 17:35
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová počas tréningu na slalom v Špindlerovom Mlýne.
debata (8)

Slovenská lyžiarka sa v doterajšej kariére Svetového pohára predstavila v Špindlerovom Mlýne iba dvakrát. V marci 2019 tam zvíťazila v obrovskom slalome a o deň neskôr obsadila v slalome 3. miesto.

Prvé kolo sobotného slalomu štartuje o 9.30 h, druhé je na programe o 12.30 h. Vlhová v tejto sezóne zaznamenala jediný triumf v SP, keď triumfovala v najtechnickejšej disciplíne vo Flachau.

1 Shiffrin Vonn Čítajte viac Naštrbené vzťahy? Američania pripomenuli, keď Vonnová kritizovala Shiffrinovú

Hneď za prvou Swennovou Larssonovou sa na trať vydá suverénka tejto sezóny, Američanka Mikaela Shiffrinová. Z elitnej červenej skupiny pretekárok sa za Vlhovou so štvorkou predstaví Nemka Lena Duerrová, piata pôjde Švajčiarka Wendy Holdenerová. Za ňou odštartuje Rakúšanka Katherina Liensbergerová so šestkou a elitnu sedmičku uzatvorí Slovinka Ana Buciková.

Vlhovej patrí v hodnotení slalomu po odjazdení šiestich pretekov tretie miesto. Za suverénkou sezóny Shiffrinovou zaostáva o 165 bodov. Na druhú Holdenerovú stráca Slovenka 60 bodov.

Najlepšie zarábajúce lyžiarky v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Mirjam Puchnerová (Rak.) - 36 775...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie