Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovská? Vlhová? Nie, Česi fandia Shiffrinovej: Snáď sa jej to podarí!

Písal sa 11. marec 2011. Na štart obrovského slalomu v Špindlerovom Mlýne sa vtedy postavilo 15-ročné dievča z USA a odbilo si debut vo Svetovom pohári alpských lyžiarok.

26.01.2023 07:11
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová sa teší z víťazstva v Kronplatzi.
debata (34)

O pár týždňov neskôr Mikaela Shiffrinová už ako 16-ročná ovládla slalom na domácom šampionáte a stala sa najmladšou Američankou, ktorej sa to podarilo.

Počas víkendu sa suverénka tejto sezóny, ktorá sa medzičasom stala historicky najúspešnejšou lyžiarkou histórie, do „Špindlu“ vráti.

Petra Vlhová Čítajte viac Iná liga. Shiffrinová opäť nedala šancu Vlhovej a spol.

Po dvoch dominantných výhrach v Kronplatzi ju čakajú dva slalomy a matematika je jasná – ak oba vyhrá, vyrovná absolútny rekord švédskej legendy Ingemara Stenmarka 86 triumfov v SP.

Ak by sa tak stalo v Krkonošiach, kam sa Svetový pohár vracia po štyroch rokoch, pre české lyžovanie by to bola veľká vec. Vo vysielaní Eurosportu to priznala aj Eva Kurfürstová.

„Pre Špindl ako Svetový pohár by bolo niečo skvelé, ak by sa jej podarilo vyrovnať rekord u nás doma v Českej republike. Pre Mikaelu Shiffrinovú by to malo aj symboliku. Vo veku 15 rokov išla u nás svoj prvý Svetový pohár v kariére,“ povedala bývalá česká reprezentantka.

6. Shiffrinová Čítajte viac Elitná spoločnosť. Sagan, Messi či Djokovič prijali Shiffrinovú s otvorenou náručou

Dvojnásobná olympionička a špecialistka na točivé disciplíny ešte pred utorkovými pretekmi v televízii prognózovala, že štyri výhry za sebou nie sú nemožné, ale že Shiffrinová to bude mať veľmi ťažké.

„Je to v jej silách, ale bude to pre ňu neskutočne náročné. Konkurencia nie je nevyrovnaná, kvalita je veľká a ostatné dievčatá sú tiež dobré,“ dodala expertka Eurosportu.

Fotka s Vlhovou

Lenže Shiffrinová momentálne jazdí inú ligu.

Po včerajšom double v Kronplatzi povedala, že ju „lyžovanie opäť strašne baví a na lyžiach sa cíti najlepšie v kariére.“

Fenomenálnu Američanku vyzve Petra Vlhová a spol., v Krkonošiach nebudú chýbať domáce reprezentantky Martina Dubovská, Gabriela Capová, Adriana Jelínková, Klára Gašparíková a či sestry Sommerové.

magoni, vlhová, liensbergerová Čítajte viac Vlhová mu dala padáka. Magoni skončil aj pri jej rakúskej rivalke

Organizátorov donedávna trápil nedostatok snehu, ale počasie v poslednom čase ich potešilo.

„Bolo to náročné, ale dobre to dopadlo. Snáď nám počasie bude priať aj naďalej,“ zaželal si pre idnes.cz šéf organizačného výboru Max Gottfried.

Podujatie sa uskutoční v skiareáli Svatý Petr, slalomy sú na programe 28. a 29. januára.

odkaz
vlhova-program

Organizátori očakávajú zástupy fanúšikov, denne až 10-tisíc, mnohých zo Slovenska.

Ako informovali vyššie uvedený zdroj, v nedeľu po 2. kole slalomu sa v stánku Slovakia Travel uskutoční talkshow a autogramiáda Vlhovej.

„Návštevníci budú mať šancu získať selfie s výnimočnou športovkyňou,“ píše idnes.cz.

Shiffrinová po strede vedie poradie Svetového pohára s 1517 bodmi. Druhá je Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová s 906 bodmi, Vlhovej patrí tretia priečka (896).

Ohlasy médií na historický rekord Shiffrinovej Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
iDnes.cz (Česko): Shiffrinová vybojovala...

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Špindlerův Mlýn #Mikaela Shiffrinová