Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naštrbené vzťahy? Američania pripomenuli, keď Vonnová kritizovala Shiffrinovú

Čo sa týka počtu víťazstiev, práve ony sú najúspešnejšími pretekárkami lyžiarskej histórie. Mladšia kolegyňa teraz ušla bývalej hviezde, ktorá už ukončila kariéru, o dve výhry.

27.01.2023 15:03
1 Shiffrin Vonn Foto:
Mikaela Shiffrinová (v strede) a Lindsey Vonnová (vľavo) sú bývalé kolegyne z americkej reprezentácie.
debata (3)

Mikaela Shiffrinová – 84. Lindsey Vonnová 82.

Suverénka aktuálnej sezóny SP dosiahla dve výhry v obrovskom slalome v Kronplatzi a stala sa lyžiarkou s najvyšším počtom výhier v histórii.

Jej bývalá reprezentačná kolegyňa z tímu USA Vonnová, ktorá súťažila v rokoch 2001 – 2019, bola jednou z prvých gratulantiek, ktoré blahoželali Shiffrinovej k rekordnému úspechu.

odkaz
vlhova-program

Lenže vyzerá to tak, že vzťahy medzi hviezdami majú od ideálu ďaleko. Americký bulvár krátko po tom, ako Shiffrinová prekonala krajanku, pripomenul kritiku staršej kolegyne spred dvoch rokov.

Aktuálne 38-ročná Vonnová vtedy v talkshow In Depth s Grahamom Bensingerom naznačila, že Shiffrinová nie je práve ideálna tímová hráčka.

751709408 shiffrin Čítajte viac Trénerská legenda Šťastný: Shiffrinovú ženie za úspechmi láska, nemožno jej ich nepriať

„Vždy si išla predovšetkým za svojím cieľom. Nepotrebovala k tomu moju pomoc, ani nikoho iného. Každý má vlastný štýl a ona je vďaka svojmu úspešná,“ povedala Vonnová v roku 2020.

Dodala, že špičkových športovcov viaže spoločenská zodpovednosť.

„Ak patríte medzi najlepších športovcov vo svojom obore, je vašou povinnosťou pomôcť druhým. Máte možnosť pozitívne ovplyvniť veľkú skupinu ľudí a to sa myslím v jej prípade nestalo,“ tvrdila Vonnová.

S americkou legendou by určite nesúhlasil Timotej Zuzula. Uznávaný lyžiarsky kouč, otec bývalej slovenskej reprezentantky Veroniky Zuzulovej, v nedávnom rozhovore pre Športweb povedal, že Shiffrinovej ľudské kvality sú na veľmi vysokom leveli.

Shiffrin Zuzulová Čítajte viac Úprimný Zuzula: Shiffrinovci nám veľmi pomohli, nedám na nich dopustiť

"Mikaela je pre mňa výnimočná. Nielen preto, že od 16 rokov dosahuje medzi elitou skvelé výsledky, ale najmä ako človek. Jej rekord je realitou, možno ho raz niekto prekoná.

Podstatnejšie je, ako sa správa a čo robí. Na to sa nezabudne. V lyžovaní má na konte všetky naj, ale to isté platí aj o ľudských kvalitách," povedal nám Zuzula .

Shiffrinová sa môže priblížiť k absolútnemu rekordu, ktorý drží švédska legenda Ingemar Stenmark s 86 výhrami, počas víkendu v Špindlerovom Mlyne, kde sa pôjdu v sobotu a nedeľu slalomy.

Americké lyžiarske hviezdy ako ich nepoznáte Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová (v strede) a Lindsey...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #Mikaela Shiffrinová