Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zakopla tam, kde by to nik nečakal. Shiffrinovej útok sa presúva na preteky s Vlhovou

Americká reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Mikaela Shiffrinová nevyužila ďalšiu šancu osamostatniť sa na čele historického rebríčka žien v počte víťazstiev vo Svetovom pohári.

22.01.2023 22:24
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová v cieli superobrovského slalomu v Cortine.
debata

V nedeľu v talianskej Cortine d'Ampezzo skončila siedma v superobrovskom slalome a na 83. triumf kariéry si musí počkať minimálne do talianskeho Kronplatzu, v ktorom sa v utorok v stredu uskutočnia dva obrovské slalomy už aj s účasťou Slovenky Petry Vlhovej.

Za víťaznou Nórkou Ragnhild Mowinckelovou v nedeľu zaostala Shiffrinová o 62 stotín sekundy, v dejisku ZOH 2026 delilo Američanku od pódia 15 stotín.

Lindsey Vonnová Čítajte aj Uctila si mamu, rútila sa vyše 100 km/h. Vonnová ako prvá žena pokorila bájny Streif

V prvých dvoch sektoroch bola veľmi rýchla a útočila na priebežnú líderku Talianku Martu Bassinovú.

„No potom – presne tam, kde by ste povedali, že bude dominovať – zakopla. V záverečnom sektore sa Shiffrinová ocitla mimo ideálnej stopy a stratila rýchlosť,“ komentoval chybu portál Skiracing.com.

Rovnaký zdroj priniesol aj vyjadrenie 27-rodáčky z Vailu k situácii.

"Musím byť realistická pri očakávaniach a sústrediť sa na to, čo viem najlepšie. Jediným dnešným sklamaním bolo pokazenie posledného sektora, ale v ostatných častiach trate som prešla bránkami tak, ako som chcela.

Urobila som malú chybu pri načasovaní na konci zjazdovky a keďže to už nebolo také strmé, stratila som rýchlosť. Aj tak to však bola dobrá jazda," hľadala pozitíva Shiffrinová.

3 Vlhová Čítajte aj Vlhovej rýchlostná skúška sa odkladá. Dôvod absencie v Cortine je známy

Americká hviezda sa v Cortine neprebojovala do top 3 ani raz z troch pokusov. V piatkovom zjazde skončila štvrtá, v sobotňajšom siedma a rovnako 7. post jej patril aj v nedeľňajšom super G.

V SP síce dosiahla prvenstvá už v každej disciplíne, drvivú väčšinu z nich si však vyjazdila v technických disciplínach – obrovskom slalome a najmä slalome. Väčšiu šancu ako Cortine má v spomenutom Kronplatzi.

odkaz
vlhova-program

V slalome má Američanka na svojom konte 51 víťazstiev, ďalších 17 pridala v obrovskom slalome. Zjazd doteraz ovládla len trikrát a super-G päťkrát. Raz uspela v kombinácii a päťkrát v paralelných pretekoch.

Keď v uvedenom historickom rebríčku „odskočí“ krajanke Lindsey Vonnovej, pred sebou bude mať Shiffrinová ďalšiu dôležitú métu inej legendy. Dovedna 86 triumfov v SP totiž v minulosti zaznamenal Švéd Ingemar Stenmark.

Pozíciu líderky celkového poradia SP si upevnila Shiffrinová, pred Vlhovou už má náskok 521 bodov.

Vonnová ako prvá žena zlyžovala slávny Kitzbühel Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Lindsey Vonnová pred svojou jazdou na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní