Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malý glóbus je blízko, J. T. Bö vyhral aj piaty šprint. Jediný Slovák zaostal

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö vyhral aj piaty šprint tohto ročníka Svetového pohára.

20.01.2023 16:32
Johannes Thingnes Bö Foto: ,
Johannes Thingnes Bö.
debata

V piatok v Anterselve potvrdil svoju dominanciu, pripísal si už desiaty individuálny triumf v prebiehajúcej sezóne a opäť zvýšil náskok na čele celkového poradia.

Napriek jednej chybe na strelnici mal v cieli čas 22:44,1 min a náskok 31,4 sekundy pred druhým Martinom Ponsiluomom zo Švédska, ktorý rovnako minul jeden terč. Tretí skončil ďalší Nór Sturla Holm Laegreid s čistou streľbou a mankom 37,3 s. Jediný slovenský zástupca Michal Šima obsadil 69. miesto.

Paulína Bátovská Fialková. Čítajte aj V šprinte triumf Wiererovej. Bátovskej Fialkovej nevyšla streľba v stoji

J. T. Bö opäť ukázal, že na trati nemá momentálne konkurenciu a v najkratšej disciplíne nemá problém vyhrať aj s chybou na strelnici. Tú spravil na úvodnej ležke, no aj tak mal po nej najlepší čas a množstvo „čistých“ pretekárov za ním zaostalo o sedem a viac sekúnd.

Dvadsaťdeväťročný pretekár išiel nesmierne rýchlo aj v druhom kole, navyše zvládol stojku bez chyby a prišiel si po desiaty individuálny triumf v sezóne. Dokopy ich má na konte už 63. Päť šprintov v sérii nevyhral z mužov ešte nik.

Líder celkového poradia v piatok podčiarkol nórsku dominanciu v individuálnych pretekoch mužov, keď okrem úvodných vytrvalostných na 20 km v Kontiolahti (Ponsiluoma) vyhrali všetkých dvanásť nasledujúcich.

Anastasia Kuzminová Čítajte aj Do Kuzminovej syna "ťukol" šofér na priechode. Ušiel, sťažuje sa šampiónka

Okrem J. T. Böa sa z triumfu tešili ešte Johannes Dale a Laegreid. Ten skončil v Anterselve tretí a v celkovom poradí mu patrí druhá priečka. Na lídra stráca už 204 bodov. V poradí disciplíny má Bö už 450 bodov, druhý Laegreid 330, pričom do konca zostávajú len dva šprinty.

Aj z dôvodu zdravotných problémov malo Slovensko na štarte len jediného pretekára. Michal Šima minul na ležke i stojke zhodne jeden terč, na trati nepatril medzi najrýchlejších, stačilo mu to len na 69. miesto (+3:09,5 min) a nepredstaví sa v sobotňajších stíhacích pretekoch na 12,5 km.

6. kolo SP v Anterselve:

šprint mužov na 10 km: 1. Johannes Thingnes Bö (Nór.) 22:44,1 (1), 2. Martin Ponsiluoma (Švéd.) +31,4 (1), 3. Sturla Holm Laegreid (Nór.) +37,3 (0), 4. Roman Rees (Nem.) +56,7 (1), 5. Vetle Sjstad Christiansen (Nór.) +57,0 (1), 6. Emilien Jacquelin (Fr.) +1:07,5 (1), 7. Tommaso Giacomel (Tal.) +1:10,2 (1), 8. Simon Eder (Rak.) +1:11,1 (0), 9. Justus Strelow (Nem.) +1:23,6 (0), 10. Fabien Claude (Fr.) +1:26,0 (2), … 69. Michal ŠIMA (SR) +3:09,5 (2)

Priznáva neresti. Čo (možno) neviete o Wiererovej Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Dorothea Wiererová, rodáčka zo...
debata chyba
Viac na túto tému: #Johannes Thingnes Bö