Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americké balóny spľasli. Shiffrinová vracala, tréner reagoval

Všetko bolo pripravené na oslavy. Kolegovia a kamaráti z americkej reprezentácie si pripravili balóny s číslami 8 a 3, ale tie napokon zostali nevyužité a spľasnuté na snehu.

11.01.2023 17:03
Vlhová Shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová na pódiu vo Flachau.
debata (4)

Mikaela Shiffrinová si na rekordné 83. víťazstvo vo Svetovom pohári, ktorým by vytvorila nový absolútny rekord v počte triumfov medzi ženami, musí počkať.

Vo včerajšom slalome vo Flachau ju zdolala Petra Vlhová, ktorá predviedla v oboch kolách klinicky presný výkon.

pasiky Čítajte viac Americká párty sa nekoná. Vlhová skončila v náručí, Shiffrinová v opatere lekárov

Američanka, ktorá je v aktuálnej sezóne suverénnou líderkou celkovej klasifikácie SP, bola vďačná aj za druhé miesto.

„Klobúk dole pred Petrou. Zaslúžila som si druhé miesto a ona si absolútne zaslúžila víťazstvo. Jej jazdu v druhom kole som si užívala, predviedla perfektnú kombináciu agresívneho a zároveň rozumného lyžovania,“ pochválila slovenskú súperku.

Shiffrinová priznala, že ju v deň pretekov trápili žalúdočné problémy. Po jazde v 2. kole dokonca vracala v priestoroch ci­eľa.

Vlhová trofej Čítajte viac Schody pre princeznú. Vlhová deprimuje kráľovnú Shiffrinovú

„Necítila som sa ideálne. To však vzhľadom na náročný program, ktorý sme v poslednom čase absolvovali, nebolo žiadne prekvapenie. Chýbal mi stopercentný stav, ale i tak som si obe jazdy užila,“ vravela Američanka.

Jej tréner Mike Day dodal, že Shiffrinová nebola v ideálnom stave už pred pretekmi.

„Na to, v akom stave sa nachádzala, predviedla dve veľmi dobré jazdy. Nebol to jej najlepší výkon, ale zajazdila solídne,“ dodal Day.

Triumf Petry Vlhovej vo Flachau Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
3. Petra Vlhová (SR) - 197 500 švaj. frankov

Shiffrinová podobne ako Vlhová vynechá nadchádzajúce podujatie SP v rakúskom St. Antone, kde sa pôjde zjazd (14. januára) a super G (15. januára).

Do akcie by sa mala vrátiť budúci víkend v Cortine d'Ampezzo, v termíne od 21. do 23. januára sú tam naplánované dva super G a jeden zjazd.

Ohlasy na triumf Petry Vlhovej vo Flachau Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Krone Zeintung (Rak.): Triumf vo Flachau...

V Špindlerovom Mlyne dva slalomy

Organizátori pretekov ženského alpského Svetového pohára pristúpili k rošádam v kalendári. V talianskom Kronplatzi sa 24. a 25. januára uskutočnia dva obrovské slalomy. Jeden z nich presunuli zo Špindlerovho Mlyna, kde 28.-29. januára odjazdia dva slalomy.

Prvý slalom bude náhrada za zrušené preteky v Záhrebe, ktoré 5. januára zmarili vysoké teploty a silný vietor. Všetky štyri súťaže by mala absolvovať aj Slovenka Petra Vlhová.

Podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) prišlo k zmenám v kalendári v dôsledku teplého počasia v celej Európe a nepriaznivej predpovede na koniec januára. Informovala o tom agentúra APA.
(tasr)

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie