Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Fialková! V stíhačke finišovala medzi najlepšími

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková obsadila v sobotných stíhacích pretekoch SP biatlonistiek v slovinskej Pokljuke 4. miesto.

07.01.2023 12:01
Paulína Bátovská Fialková Foto: ,
Paulína Bátovská Fialková.
debata

Na víťaznú Švédku Elviru Öbergovú stratila 31 sekúnd po dvoch chybách na strelnici. Bátovská Fialková vyrovnala svoj najlepší výsledok v aktuálnej sezóne, ktorý dosiahla vo štvrtkovom šprinte.

Tridsaťročnú rodáčku z Brezna o jubilejné 10. pódium v kariére pripravila chyba pri záverečnom 20. výstrele pri druhej streľbe v stoji. Bol to jej celkovo druhý netrafený terč v pretekoch, oba prišli v stoji.

Paulína Bátovská Fialková Čítajte viac Obrovská smola i pochvala! Fialková je medzi najlepšími

V streľbe v ľahu trafila Slovenka všetkých 10 terčov a bojovala dokonca o víťazstvo. Piatykrát v tomto ročníku sa dostala do Top 10, predtým bola ôsma vo vytrvalostných pretekoch vo fínskom Kontiolahti, desiata v stíhačke v rakúskom Hochfilzene a siedma v šprinte vo francúzskom Annecy.

Švédka Elvira Öbergová obhájila prvenstvo zo šprintu, keď neurobila ani jednu chybu na strelnici a zvíťazila s náskokom 17,6 sekundy pred Taliankou Dorotheou Wiererovou.

Tá netrafila jeden terč, tretia Francúzka Julia Simonová dva a na víťazku stratila 22,4 sekundy. Paulína Bátovská Fialková prišla do cieľa s mankom 31 sekúnd na Öbergovú.

kolaz Čítajte viac Bude z nej pani Žampová. Táto poľská kráska povedala Adamovi áno!

Líderkou celkového hodnotenia SP zostala Simonová, druhá je víťazka ostatných dvoch pretekov Öbergová. Simonová vedie aj poradie stíhacích pretekov len o 10 bodov pred Öbergovou.

Bátovská Fialková je v „stíhačke“ celkovo trinásta, v hodnotení SP jej patrí rovnako 13. pozícia. V nedeľu sú v Pokljuke na programe miešané štafety tímov aj jednotlivcov.

Svetové biatlonistky ako ich nepoznáte Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aita Gasparinová - Švajčiarsko.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Bátovská Fialková