Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojujeme s tým, čo je, vravel Vlha. Pozrite si žreb druhého slalomu

Teplota blížiaca sa k plus 10 stupňom Celzia a málo snehu. Takéto podmienky robili vrásky na čele nielen organizátorom, ale aj lyžiarkam.

04.01.2023 21:35
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v 2. kole slalomu v Záhrebe.
debata

V Záhrebe napokon ženský slalom Svetového pohára dopadol dobre, hoci nástrahy trate nezvládli viaceré pretekárky.

Petra Vlhová obsadila v chorvátskej metropole druhé miesto, keď zaostala o 76 stotín za Američankou Mikaelou Shiffrinovou. V prvom kole sa trať po každej pretekárke neustále zhoršovala, v druhom však snehová podložka vydržala.

Chorvátsko Záhreb Lyžovanie SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Vlhová sa statočne popasovala s ťažkou traťou. Na Shiffrinovú však nestačila

"Môžem povedať, že druhé kolo som išiel dole cez trať a bolo to oveľa lepšie, ako v prvom kole. Vydržalo to a podmienky v druhom kole boli lepšie a férové.

Mikaela mala štvrtý najlepší čas prvého kola, Petra siedmy, čiže dali sa zajazdiť časy. Prvé kolo bolo možno len pre 35 pretekárok, potom sa už nedalo.

Ale podmienky sú v celej Európe hrozné, aj chalani v Garmisch-Partenkirchene sa trápili," uviedol Boris Vlha, člen tímu slovenskej reprezentantky.

Po prvom kole sa v Záhrebe trochu ochladilo, to k celkovým podmienkam pomohlo.

Záhreb Čítajte aj Vlhová s neterou na kolenách, rivalka s korunou. To najlepšie zo zeleného Záhrebu

„Obávali sme toho, že to môže byť rozbité, ale čakali sme na trati prvého kola až po 30. pretekárku, aby sme videli, ako bude vyzerať trať. Ale bolo to ok a vedeli sme, že to vydrží,“ dodal Vlha.

Pretekárky sa museli vyrovnať aj s tým, že trať si pred pretekmi nemohli vyskúšať. „Bojujeme s tým, čo je, bohužiaľ nie je sa kde rozjazdiť. Petra si dala len pár oblúkov hore a potom po ceste k lanovke. Zajtra by to malo byť to isté. Myslím si, že sa toho veľa nezmení,“ uzavrel Boris Vlha.

Vlhová odštartuje štvrtkový slalom

Vlhová vyrazí na trať 1. kola štvrtkového slalomu ako prvá, jej najväčšia súperka bude mať sedmičku. Prvé kolo sa uskutoční o 15.00, druhé o tri hodiny neskôr. Preteky budeme sledovať naživo. Kompletný žreb si pozrite tu:

zväčšiť Štartová listina 1. kola štvrtkového slalomu v... Foto: fis-ski.com
slalostvrt page-0001 Štartová listina 1. kola štvrtkového slalomu v Záhrebe.
zväčšiť Štartová listina 1. kola štvrtkového slalomu v... Foto: fis-ski.com
Štartová Štartová listina 1. kola štvrtkového slalomu v Záhrebe.
Teplo a pády. Aj taký bol prvý slalom v Záhrebe Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Trať v Záhrebe pred prvým kolom slalomu žien.
debata chyba