Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé kolo nedokončilo 21 lyžiarok, Dubovská chytila špicara na prvej bránke

S ťažkými podmienkami sa v pretekoch Svetového pohára v Záhrebe nedokázalo v 1. kole slalomu vyrovnať niekoľko lyžiarok.

04.01.2023 14:04 , aktualizované: 14:35
Martina Dubovská Foto: ,
Martina Dubovská s Velez-Zuzulovou, ktorá je členkou jej tímu, pred štartom 1. kola slalomu v Záhrebe.
debata (2)

Až 21 z nich ho nedokončilo, medzi nimi aj viacero známych mien. Z elitnej pätnástky Sara Hectorová, Paula Moltzanová a Martina Dubovská, okrem nich aj domáca nádej Zrinka Ljutičová. Dubovskú dokonca zastavila hneď prvá bránka.

Dubovská dopadla v chorvátskej metropole rovnako ako pred rokom, kedy tiež neprišla do cieľa prvého kola. Tentoraz malo jej účinkovanie veľmi krátke trvanie, pretože hneď po štarte ju postihol „špicar“ pri prvej tyči.

Petra Vlhová Čítajte aj Vlhová bola napriek chybičkám v dobrej pozícii. Pozrite si jej jazdu v 1. kole

"Tak rýchlo ako to začalo, tak to aj skončilo. Bola to poriadna facka. Chytila som špicar, nikdy sa mi to hneď na prvej bránke nestalo.

Nevedela som, či mám začať plakať, alebo sa smiať. Som nahnevaná, mrzí ma to veľmi, ale neurobím s tým nič. Prvá brána je taká špecifická, je to posolené, jednoducho mi to nevyšlo, ale ešte si pozriem video, kde bol problém," uviedla Slovenka reprezentujúca Českú republiku, ktorá tak tretie umiestnenie v top 10 v slalome nepridá.

V chorvátskom stredisku panovalo teplé počasie, organizátori pripravovali trať počas noci. Umelý sneh polievali vodou a solili. Pretekárky si preto zjazdovku ani nevyskúšali.

Chorvátsko Záhreb Lyžovanie SP Slalom Ženy 1. kolo Čítajte aj ONLINE: Vlhovej útok na prvý triumf nevyšiel. Shiffrinová bola proti

„Je to veľmi jarné, mrzí ma o to viac, že som si trať nevyskúšala. Ale mala by vydržať. Musím sa spýtať ostatných dievčat, aké to bolo. Je to také vtipné, že sme išli rovno na štart a ani sme sa nešli rozjazdiť. Ja mám však rada takéto výzvy a o to viac som sa tešila,“ dodala Dubovská.

Vzhľadom k vysokým teplotám a nedostatku snehu sa podujatie Snehová kráľovná koná na skrátenej trati. Na mäkkom snehu sa chcela Dubovská predviesť aj pred trénerom Mislavom Samaržijom, ktorý je zo Záhrebu.

„O to viac ma to mrzí, že som ho nepotešila. Ale zajtra je nový deň. Neviem, či sa tu v budúcich rokoch ukážeme, keďže je globálne otepľovanie. Celá Európa je prakticky bez snehu. Každý slalom je iný, vedeli sme, že tento bude ťažký, ale treba vedieť jazdiť aj v takýchto podmienkach.“

Teplo a pády. Aj taký bol prvý slalom v Záhrebe Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Trať v Záhrebe pred prvým kolom slalomu žien.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Martina Dubovská