Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kĺzal sa po svahu, bál sa... Preteky Svetového pohára narušil votrelec

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt triumfoval vo štvrtkovom super-G Svetového pohára. V talianskom Bormiu predstihol o 64 stotín víťaza stredajšieho zjazdu Rakúšana Vincenta Kriechmayra. Počas podujatia zavítal na známu zjazdovku Stalvio nečakaný hosť.

29.12.2022 14:35
746888440 Foto:
Nečakaný hosť na podujatí Svetového pohára v talianskom Bormiu.
debata

Štvrtok priniesol veľmi zaujímavé dianie v mužskom lyžovaní. Najskôr nečakane ukončil kariéru počas televízneho rozhovoru trojnásobný olympijský víťaz Matthias Mayer, následne zvíťazil v super G Marco Odermatt. Následne prišlo k udalosti, ktorá vyčarila úsmev na trati azda každému fanúšikovi.

Po pretekárovi so štartovým číslom 33 boli preteky náhle prerušené a nikto netušil prečo. Následne kamery zastihli na zjazdovke psa utekajúceho dolu známou zjazdovkou Stelvio.

Nečakaný návštevník na podujatí super G v Bormiu.

Štvornohý miláčik bol doslova uväznený medzi ochrannými bariérami a strmý svah mu robil nemalé problémy.

Jeho šmýkanie sa ľadovým korytom vyvolalo na tribúnach veľký šum a rozveselilo divákov v cieľovom priestore. Pes bol zmätený z organizátorov, ktorí sa ho snažili dostať z trate a dlho nevedel nájsť miesto, na ktorom by opustil zjazdovku.

Collage Maker-28-Dec-2022-01.14-PM Čítajte viac Najlepšie lyžiarky dekády: Vlhová je vysoko, pred ňou len pár hviezd

Odermatt si po tejto zvieracej vsuvke pripísal na konto 16. víťazstvo v prestížnom seriáli, už piate v tejto sezóne. Švajčiar nenašiel premožiteľa ani v super-G v Lake Louise.

Triumfoval aj v obrovských slalomoch v Alta Badii, Val d'Isere a Söldene. V Bormiu bol po úvodnom medzičase štvrtý, po druhom však už jazdil v zelených číslach a v cieli bol z toho suverénne najrýchlejší čas.

Najlepšie lyžiarky poslednej dekády Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Marie-Michele Gagnonová - Kanada, 3 002...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #super G #alpské lyžovanie #Bormio