Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už mám toho dosť! Rakúsky lyžiarsky šampión náhle ukončil kariéru

Rakúsky lyžiar Matthias Mayer nečakane ukončil kariéru. Trojnásobný olympijský šampión ešte vo štvrtok absolvoval prehliadku trate v talianskom Bormiu pred super-G.

29.12.2022 12:29
Italy Alpine Skiing World Cup Foto: ,
Matthias Mayer patril medzi najúspešnejších rakúskych lyžiarov posledného desaťročia.
debata (1)

No na štart pretekov Svetového pohára sa už nepostavil. Tridsaťdvaročný Mayer získal v tejto sezóne 268 bodov. V celkovom hodnotení mu patrilo pred štvrtkovou súťažou 8. miesto, medzi zjazdármi bol na 6. priečke a v poradí super-G na 3. pozícii.

„Mám za sebou krásnu sezónu, v ktorej som získal tretie olympijské zlato. Dobre som začal aj túto, ale už mám toho skrátka dosť. Som v dobrom zdravotnom stave, pokojne som to mohol ťahať ďalej,“ uviedol pre agentúru APA.

Petra Vlhová Čítajte viac Nebol to Vlhovej deň, zato Shiffrinovej áno. Za 24 hodín má druhý triumf

Priznal, že o tomto kroku rozmýšľal už niekoľko mesiacov. „Premýšľal som o tom už v lete. Mohlo to prísť kedykoľvek, aj oveľa skôr. Dnes som si skrátka povedal, že je ta správna chvíľa,“ povedal Mayer.

Rakúšan získal zlato na troch olympijských hrách. V Soči 2014 triumfoval v zjazde. O štyri roky neskôr v Pjongčangu i v tomto roku v Pekingu v super-G. Z Číny má ešte aj bronz zo zjazdu. Vo Svetovom pohári si pripísal 11 víťazstiev a celkovo 45 pódiových umiestnení.

Najlepšie lyžiarky poslednej dekády Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Marie-Michele Gagnonová - Kanada, 3 002...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Olympijské hry #Matthias Mayer #alpské lyžovanie