Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polovica dňa na jednotku. Vlhová rozbehla slalom excelentne

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole nedeľného slalomu Svetového pohára. V talianskom Sestriere viedla o 24 stotín sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, líderka SP i priebežnej klasifikácie disciplíny Američanka Mikaela Shiffrinová figurovala priebežne na treťom mieste (+0,33).

11.12.2022 10:58
Petra Vlhová Foto: ,
Sústredenie Petry Vlhovej v 1. kole slalomu v Sestriere.
debata (2)

Vlhová, ktorá skončila tretia v sobotnom obrovskom slalome, sa so štartovým číslom 5 nevyvarovala na ľadovej trati v úvode drobným chybám.

Ešte na druhom medzičase mala manko 41 desatín na dovtedy vedúcu Holdenerovú.

Olympijská šampiónka z Pekingu a obhajkyňa malého glóbusu však v zatvorených bránach v strednej strmine našla správny rytmus, svoj výkon postupne vygradovala, dolu pustila lyže a do cieľa prišla so štvrťsekundovým náskokom.

Rovnako ako v sobotu sa tak 27-ročná Slovenka po polovici súťaže usadila v pozícii líderky.

"Pravdupovediac, ten pocit nebol úplne ideálny, ale myslím si, že to bolo spôsobené podmienkami. Sú trošku náročnejšie.

Popravde, bola som trochu prekvapená, keď som zistila v cieli, že som prvá. Nemala som úplne najlepší pocit, ale snažila som sa robiť to, čo mám a bol z toho nakoniec najlepší čas 1. kola.

Prvú polovicu dňa som odviedla na jednotku, teraz je potrebné zregenerovať, dobre si oddýchnuť, lebo cítiť únavu, slalom je veľmi dlhý. Uvidíme, ako to v druhom kole dopadne," povedala Vlhová pre JOJ Šport.

Petra Vlhová Čítajte aj Emócie v Sestriere: vysmiata Vlhová s rodičmi a tímom, rozčarovaná Shiffrinová

Na jej čas nestačila ani Shiffrinová, ktorá sa zaradila až za Švajčiarku. Do sekundy sa zmestila ešte Nemka Lena Dürrová (+0,49) a Švédka Anna Swennová-Larssonová (+0,77). Česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá vyrastala na Liptove, zaostávala za Vlhovou o 1,83 s.

Druhé kolo sa začne o 13.30 h.

Taliansko SR Lyžovanie SP slalom 1.kolo ženy Vlhová Čítajte viac ONLINE: Vlhová skončila v slalome tretia

Olympijská víťazka zo ZOH 2022 v Pekingu Vlhová zaznamenala v doterajších troch slalomoch sezóny dve tretie miesta vo fínskom Levi a štvrté v Killingtone.

Na ceste za obhajobou malého krištáľového glóbusu za slalom bude pokračovať v rakúskom Semmeringu (29.12.), chorvátskom Záhrebe (4. a 5. januára 2023), rakúskom Flachau (10.1.), českom Špindlerovom Mlyne (29.1.), švédskom Aare (11.3.) a vo finále SP v andorrskom Soldeu (18.3.). Sezónu 2022/2023 vo februári preruší svetový šampionát vo Francúzsku.

odkaz
vlhova-program
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní