Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predstihne rivalku? Štartové číslo Vlhovej v slalome je známe

Petra Vlhová sa v 1. kole nedeľného slalomu v talianskom Setriere (10.30 SEČ aj v našom online prenose) predstaví s číslom 5. Jej rivalka Mikaela Shiffrinová pôjde hneď za ňou. Ako prvá vyrazí na trať Lena Dürrová.

10.12.2022 19:05
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová pred 1. kolom obrovského slalomu v Sestriere.
debata

Kompletnú štartovú listinu nájdete na konci článku.

Slovenská lyžiarka sa po treťom mieste v sobotňajšom obrovskom slalome dostala z piateho na druhé miesto v celkovej klasifikácii pred ňou je iba Američanka s 305 bodmi. Na líderku stráca 25 bodov.

V sobotu bola Shiffrinová šiesta, čo iba podčiarkuje vyrovnanosť pretekárok v tejto sezóne. A podľa Vlhovej budú rozdiely čoraz menšie:

„Každý rok je iný a každý rok je to viac vyrovnané. Ťažko povedať, čo bude. Musím si vážiť každé pódium. Nič nie je isté, šport je taký aký je a v tejto sezóne ľudia môžu vidieť, aké je to vyrovnané.“

Petra Vlhová Čítajte viac Emócie v Sestriere: vysmiata Vlhová s rodičmi a tímom, rozčarovaná Shiffrinová

Slovenka dosiahla jubilejné 60. pódiové umiestnenie v kariére. V nedeľu bude chcieť svoje postavenie zlepšiť, na programe je štvrtý slalom sezóny.

V predchádzajúcich dvoch vo fínskom Levi skončila tretia, v americkom Killingtone štvrtá. Obhajkyňa malého glóbusu si počas 24 hodín musí najmä dobre oddýchnuť.

„Cítim sa unavene, bolo to dnes naozaj náročné. Uvidíme ako sa vyspím a ako sa zobudím.“

Triumf domácej Marty Bassinovej oslavovalo v Sestriere asi 5-tisíc divákov, atmosféra bola výborná.

Vlhová na pódiu. Obrovský slalom v Sestriere Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
 Petra Vlhová v cieli 2. kola obrovského...

Vlhová pre TASR prezradila, že v talianskej obci v provincii Turín v oblasti Piemont strávila počas uplynulých dvoch rokov dve testovania mimo sezóny so svojim sponzorom, ktorý jej dodáva lyže.

„Ja počas pretekov vidím len hotel a dva kopce, ten pretekový a ten, na ktorom trénujem. Takže neviem úplne dobre celkovo zhodnotiť toto stredisko. Ale je pekné.“

Vlhová v sobotu po 1. kole viedla, v druhom však klesla o dve pozície, keď za víťaznou Bassinovou zaostala o štyri desatiny. Dostala sa pred ňu ešte aj Švédka Sara Hectorová.

„Ja som spokojná, mám pódium. Ale človeka mrzí, že po prvom kole vedie a potom spadne na tretiu priečku. Ale bolo to dnes ťažšie,“ povedala 27-ročná lyžiarka.

Petra Vlhová Čítajte aj Emócie v Sestriere: vysmiata Vlhová s rodičmi a tímom, rozčarovaná Shiffrinová

Narážala na podmienky, keďže v údolí Val di Susa napadlo počas uplynulých dní niekoľko desiatok centimetrov nového snehu. Trať upevňovali organizátori celú noc, ale povrch bol o čosi mäkší, čo robilo problémy aj niektorým favoritkám.

Opriveľmi mäkkej podložke hovorila v cieľových priestoroch aj Američanka Mikaela Shiffrinová. „Po tom, ako napadol sneh sa spravilo to, že niektoré brány boli tvrdé, niektoré mäkké a niekde bol taký ‚cukor‘. Urobili sa na svahu guličky. Bolo to veľmi hrboľaté. Bol to boj, ale išla som naplno a nakoniec je z toho tretie miesto,“ povedala Vlhová.

odkaz
vlhova-program

Podmienky sťažovali pretekárkam aj zmeny svetla. Štart bol situovaný v tieni, následne vyšli na slnko. Potom prešli opäť do tieňa, v cieli ich však zasa vítali ostré lúče.

„Robí to problémy, ale tentokrát som to akosi nevnímala. Sústredila som sa viac na snehové podmienky na trati a preto som nevnímala zvyšok,“ vysvetlila Vlhová.

zväčšiť Štartová listina 1. kola slalomu v Sestriere. Foto: fis-ski.com
Sestriere Štartová listina 1. kola slalomu v Sestriere.
zväčšiť Štartová listina 1. kola slalomu v Sestriere. Foto: fis-ski.com
Štartová listina, Vlhová Štartová listina 1. kola slalomu v Sestriere.
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní