Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Vlhová si vybojovala jubilejné pódium. Pozrite si jej jazdu

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára tretie miesto.

10.12.2022 14:29 , aktualizované: 15:21
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová sa teší z tretieho miesta.
debata (3)

V talianskom Sestriere po 1. kole viedla, v druhom však klesla o dve pozície, keď za víťaznou domácou Martou Bassinovou zaostala o štyri desatiny. Druhá skončila Švédka Sara Hectorová (+0,11).

Vlhová dosiahla jubilejné 60. pódiové umiestnenie v kariére. V tejto sezóne SP skončila na pódiu tretíkrát, v novembri bola dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi.

Vlhová na pódiu. Obrovský slalom v Sestriere Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
 Petra Vlhová v cieli 2. kola obrovského...

V celkovej klasifikácii poskočila z piateho na druhé miesto, pred ňou je iba Mikaela Shiffrinová, na ktorú stráca 25 bodov (305 – 280). Američanka obsadila v sobotu šiestu priečku. V priebežnom poradí disciplíny zostala Slovenka na štvrtej priečke, na konte má 110 bodov, na čelo sa posunula Bassinová (180).

V druhom „obráku“ sezóny sa Vlhovej vydarilo 1. kolo, po ktorom sa usadila na čele. So štartovým číslom šesť predvádzala od úvodu dynamickú, agresívnu jazdu, skvele sa vyrovnala s nerovnou podložkou a optimálnu líniu si dokázala držať aj v strmej strednej časti, kde mali jej konkurentky problémy.

Po úvodnej jazde viedla s náskokom siedmich stotín pred Bassinovou, na tretej pozícii figurovala obhajkyňa malého glóbusu Tessa Worleyová z Francúzska (+0,40).

odkaz
vlhova-program

V 2. kole najprv zaútočila zo šiestej pozície Hectorová, dravá jazda ju nakoniec katapultovala až na pódium. Tretia po 1. kole Worleyová zaváhala a zaradila sa až za Švédku.

Bassinová sa na radosť domáceho publika dostala na čelo, z ktorého ju už nedokázala zosadiť ani Vlhová. Slovenská reprezentantka opäť sľubne odštartovala, no v strmine trochu zaostala a v spodnej časti už nedokázala stratu dobehnúť.

"Pódium chutí bronzovo. Dnes to bol veľký boj. Snažila som sa v 2. kole urobiť maximum, ale Marta aj Sara boli rýchlejšie. Opäť máme pódium, aj keď po prvom kole to mrzí, lebo vždy chcem zvíťaziť.

Snažila som sa urobiť to, čo mi povedali tréneri. Vedela som, že trať je veľmi rozbitá a snažila som sa ísť čisto, nad bránou," povedala Vlhová po 2. kole v priamom prenose JOJ Šport.

S podmienkami nebola veľmi spokojná, no verí, že v nedeľňajšom slalome to bude lepšie.

740374982 Čítajte aj Vlhovej zapaľovač, Shiffrinovej boj s automatikou. Nový slalom baví

"Uvidíme, či to bude pre mňa. Videla som, že štart bude trochu vyššie a bude to náročnejšie. Dnes som zo seba vydala strašne veľa síl, lebo obe kolá boli dlhé.

V slalome to tiež bude boj, ale budem bojovať. Organizátori musia s tou traťou niečo urobiť, lebo ak budú zajtra takéto podmienky, bude to na hrane férovosti. Dúfam, že budú pracovať celé poobedie aj v noci a trať bude oveľa lepšia," dodala Vlhová.

Dvadsaťšesťročná Bassinová slávila šieste víťazstvo v prestížnom seriáli, všetky dosiahla v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne. Na prvenstvo čakala takmer dva roky, predtým naposledy triumfovala v januári 2021 v Kranjskej Go­re.

Fakty zo Sestriere:

Výsledky obrovského slalomu SP žien: 1. Marta Bassinová (Tal.) 2:28,89 min., 2. Sara Hectorová (Švéd.) +0,11 s, 3. Petra VLHOVÁ (SR) +0,40, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +0,66, 5. Tessa Worleyová (Fr.) +1,26, 6. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,96, 7. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +2,04, 8. Paula Moltzanová (USA) +2,07, 9. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +2,33, 10. Wendy Holdenerová (Švaj.) +2,36
Celkové poradie v SP (po 8 z 39 súťaží): 1. Shiffrinová 305 bodov, 2. VLHOVÁ 280, 3. Holdenerová 266, 4. Hectorová 247, 5. Sofia Goggiová (Tal.) 245, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 240
Poradie v obr. slalome (2 z 10): 1. Bassinová 180, 2. Hectorová 140, 3. Gutová-Behramiová 136, 4. VLHOVÁ 110

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

Aktualizujeme…

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní