Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozsekaná na tréningu. Ledecká mala obrovské šťastie

Okolo Ester Ledeckej je momentálne horúco. Česká hviezda, ktorá kombinuje lyžovanie a snoubording, sa nevie dohodnúť s domácim zväzom na spôsobe financovania novej sezóny.

24.10.2022 15:31
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká.
debata (2)

Požiadavky oboch strán sa líšia a dohoda je zatiaľ v nedohľadne.

Ledecká minulý týždeň vyhlásila, že sa zaobíde aj bez peňazí od zväzu a že si sezónu zafinancuje zo zdrojov od jej súkromných sponzorov.

V rozhovore pre iSport.cz sa k téme nechcela podrobnejšie vyjadriť, ale prezradila, že počas leta mala ťažký pád.

Tím Vlha Čítajte viac Nováčikovia aj známe tváre. Táto partia chce pomôcť Vlhovej ku glóbusom

„Rozsekala som sa na tréningu a musela som ísť na operáciu. Kľúčnu kosť mi navliekli na drôt ako korálky. Mám pomliaždené rameno, ale bojujem, aby som mohla čo najskôr súťažiť,“ uviedla Ledecká.

S tréningom na novú sezónu začala len minulý týždeň. Jazdí na novom materiáli, keď lyže od Atomicu nahradila značkou Kästle.

K zmene ju presvedčil jej nový hlavný servisman Gunthram Mathis, ktorý predtým pripravoval lyže aj pre americkú legendu Bodeho Millera.

Rakúsku firmu Kästle vlastní od roku 2018 český miliardár Tomáš Němec.

odkaz
vlhova-program

„Zistili sme, že Kästle sú porovnateľné s ostatnými špičkovými lyžami. Cítim sa na nich bezpečne, to je pre mňa najzásadnejší moment,“ vysvetlila.

Jedna z najlepších snoubordistiek sveta a víťazka lyžiarskeho super-G na ZOH 2018 v Pjongčangu chce aj v novej sezóne čo najúspešnejšie kombinovať oba športy.

„Moje ciele? Súťažiť na lyžiach a snouborde najlepšie, ako dokážem. Skrátka robiť radosť sebe i fanúšikom,“ zaželala si Ledecká.

Tím Petry Vlhovej v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #snoubording #Ester Ledecká