Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Svah v Söldene prešiel kontrolou. Vlhová a spol. sa majú na čo tešiť

Zjazdovka v rakúskom Söldene dostala zelenú od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) aj Rakúskeho lyžiarskeho zväzu. Prvé podujatie Svetového pohára sa pôjde už v sobotu 22. októbra.

15.10.2022 18:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová pôjde v Söldene už deviate preteky Svetového pohára.
debata

Prvé preteky absolvujú na zjazdovke v Rettenbachu ženy v obrovskom slalome. Kontrola snehu a trate, na ktorú dohliadali riaditelia pretekov FIS, prebehla bez problémov.

Ako píše Krone, zúčastnili sa jej aj riaditeľ trate, pretekov a vedúci sponzoringu a manažmentu rakúskej federácie.

SR Liptovský Mikuláš Vlhová rozlúčka sezóna ZAX Čítajte viac Chcete sledovať Vlhovú? Ak máte len RTVS, zaplačete

Svah je na víkendový Svetový pohár v dobrom stave a predpoveď na ženský aj mužský obrovský slalom je priaznivá. „Máme veľkú radosť z pozitívnej kontroly snehu, trať je už teraz vo veľmi dobrom stave,“ uviedol Isidor Grüner, riaditeľ trate. „Už chýbajú poslednú úpravy, takže sa môžeme tešiť na dobré preteky,“ dodal.

Pre fenomenálnu slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú to bude už deviaty štart v Söldene. Najlepšie umiestnenie dosiahla v rokoch 2020 a 2021, keď skončila na 3. mieste. V troch prípadoch (2014, 2015 a 2018) preteky nedokončila a vo zvyšných obsadila 8., 16. a 14. miesto.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #obrovský slalom #Sölden