Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvú olympiádu si vybojoval v Osrblí. Bývalý biatlonista spáchal samovraždu

Vo veku 43 rokov zomrel bývalý biatlonista Simon Hallenbarter. Niekdajší švajčiarsky reprezentant, ktorý sa zúčastnil na troch zimných olympijských hrách, spáchal samovraždu.

07.10.2022 13:30
Simon Hallenbarter Foto:
Simon Hallenbarter na ZOH 2014 v Soči.
debata (1)

Synovec úspešného bežca na lyžiach z 80. rokov Konrada Hallenbartera začínal po vzore strýka práve v tomto športe. Biatlonu sa začal venovať v roku 2002 ako 23-ročný.

Vďaka ôsmemu miestu na pretekoch Svetového pohára v Osrblí sa kvalifikoval na svoju premiérovú olympiádu – ZOH v Turíne 2006.

Najlepší výsledok na Hrách zaznamenal o štyri roky vo Vancouvri – 16. miesto v šprinte. Bol tiež členom štafety, ktorá finišovala na 9. mieste.

Ondřej Hodboď Čítajte aj Zdrvená priateľka talentu, ktorý spáchal samovraždu: Dostali sme tak málo času

Čo sa týka Svetového pohára, do prvej desiatky sa dostal desaťkrát, jeho maximom boli dve šieste miesta.

Kariéru ukončil v roku 2014, v rozlúčkovej sezóne štartoval na olympiáde v Soči. Následne po strýkovi prevzal športový obchod.

„Bol to človek a športovec, s ktorým novinári radi debatovali. Či už o biatlone, alebo o niečom úplne inom. Aj na pretekoch pôsobil uvoľnene a spoločensky,“ píše portál NZZ.

Igor Malinovskij Čítajte aj Tragédia na Kamčatke. Pri páde vrtuľníka zahynul ruský biatlonista

Aj keď navonok bol známy bezprostrednosťou, rodák z Obergestelnu bojoval so psychickými problémami. Tie vyústili až k samovražde – počas dovolenky, na ktorej bol so svojou priateľkou.

Svet biatlonu sa ponoril do smútku a viacerí športovci na sociálnych sieťach zdieľali správu o úmrtí Hallenbartera. „Odpočívaj v pokoji,“ napísal napríklad český reprezentant Michal Krčmář.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #samovražda #Simon Hallenbarter