Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovská vymenila trénera a potvrdila angažovanie slovenskej legendy

Česká reprezentantka v alpskom lyžovaní Martina Dubovská bude v sezóne 2022/2023 spolupracovať s chorvátskym trénerom Mislavom Samaržijom, ktorý nahradil Slováka Andreja Prevuzňáka.

22.09.2022 20:07
Dubovská Zuzulová koláž
Tandem od budúcej sezóny: Martina Dubovská a Veronika Velez-Zuzulová.
debata (3)

Novou tvárou v jej tíme je aj bývalá slovenská reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová, o vzájomnej spolupráci informovali už v júni tohto roka.

Prevuzňák spolupracoval s Dubovskou v uplynulých troch sezónach.

„Počas tých troch sezón pre mňa spravil čo mohol. Myslela som si, že ešte budeme spolu rok pokračovať, angažujeme ‚servisáka‘ a Andrejovi ubudne práca. Už mal toho cestovania dosť a viac sa chce ako tréner venovať synovi,“ uviedla Dubovská na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Na nové miesto angažovala trénera, ktorý v minulosti pracoval aj s chorvátskym reprezentantom Ivicom Kosteličom.

Katharina Liensbergerová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Rakúšanov s Magonim strieda Vlhová. Jej rivalka velebí Taliana i Machytku

„Techniku nemôžem úplne prekopať, ale to, čo fungovalo, sa snažíme udržať. Môj cieľ do sezóny je dostať sa čo najvyššie. Pokiaľ budem zdravá a všetko bude fungovať, tak môžem dosiahnuť dobré výsledky,“ poznamenala Dubovská.

Tridsaťročná Dubovská sa špecializuje na slalom, dosiaľ najlepší výsledok vo Svetovom pohári dosiahla v novembri 2021 vo fínskom Levi, kde obsadila šieste miesto.

Na ZOH 2022 v Pekingu skončila v slalome trinásta. Česko reprezentuje už od juniorského veku, no vyrastala a stále žije v Liptovskom Mikuláši.

Velez-Zuzulová je bývalá dlhoročná reprezentantka Slovenska. Počas kariéry vyhrala päť pretekov Svetového pohára – štyri v slalome a raz v paralelnom slalome.

Na konte má dokopy 30 pódiových umiestení v prestížnom seriáli. V celkovej sezónnej klasifikácii slalomu skončila dvakrát na druhom a dvakrát na treťom mieste.

Z MS má striebro z tímovej súťaže zo St. Moritzu 2017.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Veronika Velez-Zuzulová #Martina Dubovská