Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

A pomôže to Ukrajincom? Šéfa ruského biatlonu rozladilo predĺženie trestu

Medzinárodná biatlonová únia (IBU) predĺžila dištanc Ruska a Bieloruska v reakcii na vojenský konflikt na území Ukrajiny.

17.09.2022 12:21
Biatlon, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (13)

Delegáti sa na piatkovom kongrese v Salzburgu riadili odporúčaním exekutívy IBU a obom zväzom zakázali činnosť vo svojich štruktúrach.

Rusi a Bielorusi sa môžu zbaviť suspendácie tým, že sa verejne dištancujú od ozbrojeného konfliktu a že žiaden z členov zväzov nebude súčasťou ruskej armády ani vojny.

Už od marca majú zákaz štartovať na podujatiach Svetového pohára.

slepcovová Čítajte aj Ruská šampiónka varuje. Svet nás izoluje, je to veľký krok späť

Šéf ruského biatlonu Viktor Majgurov je rozhodnutia sklamaný a myslí si, že môže priniesť predčasné ukončenie kariéry mnohých športovcov a trénerov.

„Suspendácia môže trvať niekoľko rokov a nemáme nad tým kontrolu, ale následky môžu byť vážne. Myslíte si, že je to spravodlivé?“ priniesla Majgurove slová z kongresu agentúra TASS.

"Ak chcete uškodiť ruskému biatlonu, máte na to právo. Ale viacerí športovci a tréneri môžu ukončiť svoju kariéru.

Taktiež tým môžete našich mladých športovcov prinútiť rozmýšľať o zmene občianstva a tisíce ruských detí môžu opustiť biatlon, uprednostniť iné športy ako tenis, hokej či džudo," doplnil Majgurov.

Jekaterina Beková Čítajte aj Čelí návalu nenávisti. Biatlonistka mení ukrajinské občianstvo za ruské

„Svetový biatlon prežije bez ruských športovcov, no nie som si istý, či to pomôže športu. Ani si nemyslím, že to pomôže ukrajinským športovcom. Toto je vaša zodpovednosť. Môžeme stavať múry alebo mosty, musíme sa rozhodnúť správne,“ odkázal tiež biatlonovým delegátom.

Na kongrese v Salzburgu sa rozhodlo aj o dejisku majstrovstiev sveta v roku 2027, ktoré bude hostiť estónske Otepää.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #vojna na Ukrajine