Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štedrá podpora od Putina. Pľuščenko dostal na šou milióny rubľov

Dvojnásobný olympijský víťaz Jevgenij Pľuščenko sa dočkal príspevku na organizovanie letnej korčuliarskej šou s názvom Union of Champions.

23.06.2022 12:00
Jevgenij Pľuščenko Foto:
Jevgenij Pľuščenko a Vladimir Putin.
debata

Pľuščenko patrí od začiatku vojny na Ukrajine medzi hlasnú trúbu a najväčšieho obhajcu krokov ruského prezidenta Vladimíra Putina. Teraz sa dočkal grantu z Prezidentského fondu pre kultúrne iniciatívy.

Na organizovanie série letných korčuliarskych vystúpení dostal 50 miliónov rubľov (v prepočte takmer 900-tisíc eur). Cieľom fondu je podpora kolektívov a osobností zasiahnutých sankciami pre svoje vlastenectvo.

Rudolf Červený. Čítajte viac Tak kto sa tu pomiatol? Ruské ruble z KHL nesmrdia ani Čechovi

Samotné turné sa bude konať v siedmich ruských mestách – Moskve, Kemerove, Kazani, Rjazani, Soči, v Gubkine a Nižnom Novgorode.

Väčšina vstupeniek na predstavenia by mala diváci získať zadarmo. Lístky sa majú dostať medzi rodiny s nízkym finančným príjmom, utečencov alebo medzi deti z detských domovov.

Na šou vystúpi aj talentovaná 17-ročná krasokorčuliarka Alexandra Trusovová, ktorá na februárových olympijských hrách v Pekingu získala striebro v individuálnej súťaži.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #krasokorčuľovanie #Jevgenij Pľuščenko