Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rusi sa nezaprú. Dievča hovorí o šikane, verejnosť stojí za trénerom

Ruské krasokorčuľovanie je iný svet. Inde by ho nestrpeli. Teraz sa však zdá, že aj v tejto krajine môže dôjsť k protestom.

08.06.2022 08:16
Jelizaveta Nugumanovová Foto:
Jelizaveta Nugumanovová.
debata (22)

Mladá krasokorčuliarka Jelizaveta Nugumanovová obvinila svojho trénera Jevgenija Rukavitsyňu zo šikanovania. Verejnosť sa rozdelila na dva tábory, ktoré sa sporia, kde je pravda.

19-ročná Jelizaveta v rozhovore pre matchtv.ru obvinila trénera, že ju šikanuje nemiestnymi poznámkami a nadávkami.

„Často hovoril, že som tučná, že mi nič nevyjde. Zažila som dokonca takéto útoky: "Ani na sociálnych sieťach ťa s takou postavou čoskoro nikto nebude chcieť alebo nezaslúžiš si byť medzi ostatnými,“ zverila sa novinárom.

Teraz zvažuje, či bude ešte pokračovať v kariére.

„Chcem si oddýchnuť a o všetkom porozmýšľať. Odstrihnúť sa od všetkého, pretože som v poslednej dobe vydržala veľa ponižovania a podobných vecí,“ popísala, ako ju poznamenal tréningový proces. Sám tréner vyjadrenie krasokorčuliarky nekomentoval.

Kamila Valijevová Čítajte viac Už žiadne deti na ľade. Éra 15-ročných krasokorčuliarok sa skončila

Časť verejnosti útoky na postavu násťročného dievčaťa pobúrili, ale väčšina sa zastáva trénera. V tomto sa ruský šport stále líši od toho západoeurópskeho. Tam verejnosť vždy postaví za nespokojné dieťa.

Ruské krasokorčuľovanie je známe tvrdými tréningovými metódami. Teraz sa však zdá, že je to jeden z momentov, kedy sa opäť dostáva tento prístup na rázcestie.

Kamila Valijevová Čítajte viac NÁZOR: Toto sa nemalo stať. Olympiáda nie je pre deti
22 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Jelizaveta Nugumanovová