Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magoni vysvetľoval Rakúšanom výrok o Vlhovej. Jej rivalka sa teší na tvrdú ruku

Hľadanie osobného trénera pre Katharinu Liensbergerovú bolo prioritou Rakúskeho lyžiarskeho zväzu a šéfa jeho alpského úseku Herberta Mandla.

24.04.2022 06:27
magoni 2 Foto: ,
Livio Magoni (uprostred) na archívnej snímke.
debata (2)

Ako píše internetová verzia denníka Kronen Zeitung, v osobe Livia Magoniho priviedli do tímu muža s bohatými skúsenosťami, ktorý sa však svojimi drsnými metódami a výrokmi viackrát dostal do titulkov médií. Azda ani netreba pripomínať, že o tom svoje vie jeho bývalá zverenka Petra Vlhová.

Po tom, ako získala po sezóne 2020/21 veľký glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári, poskytol Talian rozhovor pre denník Corriere della Sera.

Petra Vlhová Čítajte viac Ako to bolo s Magoniho koncom? Vlhová buchla po stole a vyhodila ho

Okrem iného v ňom povedal, že slovenská lyžiarka dosiahla svoj výkonnostný strop a nevidí ďalší potenciál. A aby toho nebolo málo, porovnal svoju zverenku s Taliankami – tie mal označiť za diamanty, Vlhovú za železo.

Odborník z Apeninského polostrova už predtým zdôraznil, že jeho rozhovor bol zle interpretovaný a zopakoval to ešte raz. „Myslel som jej (Vlhovej) silné, takmer železné nohy,“ vysvetľoval znovu.

Spomínaný rakúsky zdroj predpokladá, že Magoniho spolupráca s Liensbergerovou, ktorá nikdy nie je spokojná a vždy sa usiluje o nové výzvy či ciele, by mala sedieť ako uliata. „Kathi sa teší na nového tvrdého psa“, oznamuje portál v titulku.

„Som nesmierne šťastná, že mám po svojom boku špičkového trénera. Cítim sa poctená a vážim si jeho dôveru. Chceme predovšetkým naďalej zlepšovať moju lyžiarsku techniku a písať úspešné kapitoly,“ prezradila 25-ročná lyžiarka, držiteľka štyroch medailí z majstrovstiev sveta (dvoch zlatých), troch olympijských cenných kovov (jedného zlata) či malého glóbusu v slalome.

Magoni k nej prišiel od slovinského tímu, kde viedol Metu Hrovatovú, pred rokmi zaznamenal úspechy s jej krajankou Tinou Mazeovou.

SR Liptovský Mikuláš Vlhová rozlúčka sezóna ZAX Čítajte aj Zaľúbená a vysmiata. Vlhová zverejnila krásnu fotku z dovolenky

V rakúskom tíme sa stane súčasťou novozloženého trénerského tímu v ženskej reprezentácii, takže z jeho skúseností by nemala ťažiť len Liensbergerová.

Pomáhať bude hlavnému trénerovi technických disciplín Georgovi Harzlovi, ktorý doteraz trénoval Nemku Lenu Dürrovú.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Katharina Liensbergerová