Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovú priviedol na úplný vrchol. Teraz dostal Magoni do rúk Rakúšanku

Talian Livio Magoni, bývalý tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, sa dohodol na spolupráci s Rakúskym lyžiarskym zväzom.

20.04.2022 16:20
Magoni lyžovanie Foto: ,
Livio Magoni na archívnej snímke z januára 2020.
debata (1)

Podľa agentúry APA sa stane súčasťou novozloženého trénerského tímu v rakúskej ženskej reprezentácii. Ako jeden z trénerov pre točivé disciplíny bude mať na starosti najmä Katharinu Liensbergerovú, dvojnásobnú majsterku sveta a držiteľku malého glóbusu za slalom zo sezóny 2020/2021.

Magoni, ktorý okrem Vlhovej viedol v minulosti aj Tinu Mazeovú a naposledy v slovinskom tíme Metu Hrovatovú, bude pomáhať hlavnému trénerovi technických disciplín Georgovi Harzlovi.

Petra Vlhová s malým glóbusom po finálovom slalome Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
2. Petra Vlhová (Slovensko) - 3,2/1.

Ten doteraz trénoval Nemku Lenu Dürrovú. „Všetci noví tréneri sú absolútni experti a boli moji preferovaní kandidáti na tieto posty. Livio je jeden z najskúsenejších a najúspešnejších trénerov žien na svete,“ uviedol na adresu Magoniho šéf alpského úseku ÖSV Herbert Mandl.

Ten očakáva v ženskej reprezentácii najmä zlepšenie v obrovskom slalome. Počas Magoniho spolupráce s Vlhovou sa Slovenka stala celkovou víťazkou Svetového pohára 2020/2021.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Livio Magoni #Katharina Liensbergerová