Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zradil vlastných. Trojnásobný olympijský víťaz bude radiť konkurencii

Legendárny sánkar Georg Hackl končí ako tréner nemeckej reprezentácie a bude pracovať pre hlavného rivala, Rakúsko.

20.04.2022 07:30
Georg Hackl. Foto:
Georg Hackl.
debata

Zlatý medailista z olympijských hier v Albertville, Lillehammeri a Nagane dostal ponuku od niekdajšieho najvážnejšieho súpera, Markusa Procka. Ten je šéfom rakúskeho zväzu a Hackl na jeho záujem prikývol.

55-ročná legenda bola dlhé roky trénerom nemeckých sánkarov. Naposledy bol technickým koučom pri zlatom ťažení krajiny na olympijských hrách v Pekingu. Nemci tam vyhrali všetky štyri súťaže a získali aj dve striebra.

Ruskí sánkari sa dočkali dôležitého rozhodnutia. Čítajte viac Prelomový úspech? Sankcie pre Rusov boli neoprávnené, uviedol súd

„S mojimi zverencami sme prevalcovali sánkarský svet, ale prišiel čas ísť,“ citovala Hackla agentúra DPA. V Pekingu boli za Nemeckom druhým najúspešnejším tímom práve Rakúšania. Vybojovali si dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

Rakúsko verí, že sa práve vďaka Hacklovi dokáže priblížiť k suverénom ľadových tobogánov. A tento Nemec teda vie, ako sa získavajú cenné kovy.

Veď okrem troch zlatých z olympiády má aj dve striebra. Je tiež desaťnásobným majstrom sveta a sedemnásobným majstrom Európy. Víťaz 33 pretekov Svetového pohára bol v roku 2020 uvedený do Siene slávy nemeckého športu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOH #sánkovanie #georg hackl