Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mala byť prenasledovaná Čínou. Krasokorčuliarka USA nečakane skončila

Už v trinástich rokoch vyhrala americký šampionát, na posledných MS získala bronz. Alysa Liuová sa však rozhodla zavesiť korčule na klinec.

10.04.2022 11:55
Alysa Liuová. Foto:
Alysa Liuová.
debata (3)

Dva mesiace po 7. mieste na zimných olympijských hrách v Pekingu Liuová oznámila, že po 11 rokoch na ľade končí so športom. Svoje rozhodnutie zverejnila na Instagrame.

„Som spokojná s tým, ako napredovala moja kariéra. Teraz, keď som dosiahla svoje ciele, sa chcem v živote posunúť ďalej,“ napísala Liuová.

Kamila Valijevová Čítajte viac Doping ruskej kométy? Omylom mala užiť dedkove lieky

Bola považovaná za zázračné dieťa amerického krasokorčuľovania. Už vo veku 13 rokov dokázala vyhrať americký seniorský šampionát a v roku 2020 svoj titul obhájila.

No na medzinárodnom ľade nedokázala svoje kvality výraznejšie potvrdiť. Na nedávnych olympijských hrách v Pekingu obsadila 7. miesto.

Prvú a zároveň aj poslednú veľkú medailu v seniorskej kariére si vybojovala minulých mesiac na majstrovstvách sveta vo Francúzsku, keď obsadila 3. miesto.

pjimage Čítajte viac Ruska môže a ja nie? Toto je rasizmus, hnevá sa americká šprintérka

Až po olympijských hrách uzreli svetlo sveta informácie o tom, že Liuovú a jej otca Arthura Liua, bývalého politického utečenca z Číny, prenasledovali predstavitelia jeho rodnej krajiny.

Ich mená mali byť podľa amerického ministerstva spravodlivosti na zozname špionážnej operácie, ktorú mala nariadiť čínska vláda.

Liuvoá sa priamo nevyjadrila, či jej koniec súvisí s týmto prenasledovaním. Uviedla len, že jej počas korčuliarskej kariéry zažila „veľa dobrého a veľa zlého.“ Najbližšie obdobie bude tráviť s rodinou a priateľmi a chystá sa študovať.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #krasokorčuľovanie #Alysa Liuová